Nieuwgebouwd herenhuis uit 1900

Loft4C

Met de realisatie van deze fantastische villa is de klassieke bouwstijl opnieuw tot leven gewekt in een nieuwgebouwd herenhuis. Om dit bijzondere resultaat te bereiken, werd op de beschermde voorgevel na het gehele pand grootschalig verbouwd tot een levensloopbestendige en energie-onafhankelijke familiewoning met de charme van een villa uit 1900. De opdrachtgevers vonden het zeer belangrijk dat binnen en buiten hetzelfde verhaal vertellen. Voor het ontwerp werkten interieurarchitect Filip Deslee van ontwerpstudio Loft4C en architect Jef Van Laer daarom nauw met elkaar samen. Zowel architectuur als interieur kreeg daardoor een klassieke uitstraling met veel symmetrie.


Benedenverdieping

Herenhuis, verbouwing, Loft4c

Alle leveranciers van de benedenverdieping

Natuurstenen vloer

Tuytelaers

Interieurontwerp

Loft4C

Meubelbeslag

Dauby nv

Fantastische leefruimtes

Aan weerszijden van de gastvrije entree bevinden zich twee evenredige kamers met een thuiskantoor en salon, ieder gehuld in een eigen kleurbeleving. Het hart van het herenhuis wordt gevormd door een rijkelijk aangeklede eetkamer. Vanuit hier zijn ook een avondsalon en een grote leefkeuken bereikbaar. De aandacht in deze laatstgenoemde ruimte wordt getrokken door het luxe natuurstenen keukenblad en de met metalen tegels beklede wand achter het authentieke fornuis. Voor het lijstwerk op de keukenkasten deed Loft4C een speciale studie naar de rondingen, om zo de juiste verhouding te kiezen – een mooi voorbeeld van de zeer gedetailleerde wijze waarop het bureau te werk gaat.


Bovenverdieping

Herenhuis, verbouwing, Loft4c

Klassieke stijlelementen

In de woning is daarnaast zeer zorgvuldig omgesprongen met de toepassing van klassieke stijlelementen. Zo hebben de plafonds, de lambriseringen en de plinten op de benedenetage een rijke detaillering. Hoe verder je echter in de woning omhooggaat, des te meer ingetogen het wordt. De slaapsuites op de bovenetages ademen een klassieke, doch rustige uitstraling en zijn voorzien van een luxueuze en-suitebadkamer. De schitterende mainsuite is uitgerust met niet één maar twee dressings. Daarnaast genieten de opdrachtgevers hier van een betoverend uitzicht over de met veel smaak aangelegde achtertuin. In het herenhuis bevinden zich daarnaast onder meer een grote entertainmentroom, een volwaardig appartement en een riante zolder voor alle techniek. Om toekomstig woongenot te garanderen, zijn alle etages bereikbaar met een lift.


Exterieur

Herenhuis, verbouwing, Loft4c

Alle leveranciers van het exterieur

Vakmanschap

De hoogwaardige uitstraling dankt het interieur onder meer aan het vele vakmanschap. Zo is de smeedijzeren trapleuning door een smidse vervaardigd en zijn de deuren voorzien van handgemaakt beslag. In combinatie met de op-en-topafwerkingen en mooie detailleringen is zo een perfect kloppend totaalbeeld ontstaan, waarin we gevoelsmatig 120 jaar terug in de tijd gaan, maar dan met het comfort van 2022.

Editor: Media team

Datum: 31-07-2022

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Dana Otten

Fotografie: Jaro van Meerten