Nieuwbouwwoning, Schellen Architecten, Exterieur, Tuin, Tuinverlichting

Tijdloze nieuwbouwwoning | Schellen Architecten

Ruimtegevoel en duurzaamheid komen samen in deze moderne en tijdloze nieuwbouwwoning

De moderne en strakke nieuwbouwwoning met twee verdiepingen bevindt zich in de provincie Vlaams-Brabant. Voor het ontwerp, liet Reginald (architect) zich inspireren door de prachtige omgeving en het verhaal van de opdrachtgevers. “Toen wij deze grond vonden aan de rand van een dorp, waren wij direct verkocht. We hadden verschillende architecten op het oog om mee samen te werken, maar over het werk van Reginald hoorden wij de meeste positieve verhalen. Of beter gezegd: iedereen die wij naar hem vroegen was enthousiast! Dat maakte de keuze om voor Reginald te gaan extra gemakkelijk.”

Ontwikkeling nieuwbouwwoning

“Als architect start ik graag met een ‘wit blad’. Dat willen zeggen: open gesprekken met de opdrachtgevers”, legt Reginald uit. “De kunst is om goed te luisteren naar het verhaal van mensen en op die manier de wensen en woonstijl te achterhalen. Daarnaast doe ik altijd een studie naar de omgeving. De ligging en de eigenschappen van het bouwterrein vertellen veel over hoe je een bouwwerk het beste kunt vormgeven en situeren.”

Nieuwbouwwoning, Schellen Architecten, Keuken, Kookeiland, Maatwerk, Kastenwand, Strakke keuken, Witte keuken

Toegankelijke woning

“In het ontwerp heb ik gewerkt met sterke zichtlijnen, die zorgen voor ruimte en een spectaculaire lichtinval. De bewust gecreëerde connectie tussen de living en de bovenetage maakt de woning juist weer heel compact en gemoedelijk. Op de bovenverdieping zorgt een S-vormige indeling voor een duidelijke afscheiding tussen het kindergedeelte en het oudergedeelte, waardoor de woning ook voldoende privacy biedt. Door het verwerken van hoge ramen is er vanuit de gehele achterzijde uitzicht op de tuin, die door een tuinarchitect werd aangelegd. Binnen en buiten sluiten hierdoor mooi op elkaar aan. De voorgevel heb ik bewust gesloten gehouden, zodat er vanuit de straatkant geen zicht is op de binnenkant van de woning.”

Nieuwbouwwoning, Schellen Architecten, Exterieur, Voorzijde, Privacy, Moderne woning, Tijdloze woning

De prachtige maatwerkkeuken werd uitgevoerd met een steamer van Miele, een oven en magnetron van Siemens en een dampkap van Novy.

Mooi totaalbeeld

Naast een indrukwekkend exterieur ontfermde Schellen Architecten zich ook over het interieur, dat op maat werd gemaakt door interieurarchitecte Linda. Zij ontwierp onder andere een prachtige leefkeuken, een luxe badkamer en een master bedroom met inloop- kast. Om de toegankelijke woonsfeer te benadrukken werd er gekozen voor het gebruik van warme materialen. “De trap bijvoorbeeld is gemaakt van eikenhout”, vertelt Reginald. “Voor de buitenkant van de woning hebben we gekozen voor een heel specifieke gedompelde baksteen, in combinatie met een donkere steen. Het contrast tussen lichte en donkere kleuren vertaalt zich ook in het interieur en zorgt voor een heel mooi totaalbeeld.”

Nieuwbouwwoning, Schellen Architecten, Woonkamer, Trap, Lounge, Houten vloer, Raampartijen, Haard, Bank

Het losse meubilair werd door de opdrachtgevers zelf gekozen en is in lijn met het maatwerk interieur.


“Door het verwerken van hoge ramen is er vanuit de gehele achterzijde uitzicht op de tuin.”


Nieuwbouwwoning, Schellen Architecten, Raampartijen, Tuin, Woonkamer, Living

Het buitenschrijnwerk werd geleverd door Reynaers Aluminium.

Grobo Parket verzorgde de eikenvloer.

Aandacht voor duurzaamheid

“Ik vind het belangrijk dat mijn bouwwerken niet alleen mooi zijn, maar ook duurzaam en tijdloos. Bij deze woning heeft zich dit vertaald in een goede isolatie en ventilatie, een warmtepomp met grondboringen en zonnepanelen op het dak.”

Nieuwbouwwoning, Schellen Architecten, Badkamer, Moderne woning, Interieur, Douche, Regendouche, Wellness

 

Nieuwbouwwoning, Schellen Architecten, Badkamer, Moderne woning, Interieur, Douche, Regendouche, Wellness

Perfecte realisatie

“We zijn ontzettend blij met de woning. We wonen op een geweldige locatie en in een prachtige woning. Ook voor onze kinderen is het hier erg aangenaam wonen. Vanwege de sublieme S-vormige indeling op de eerste etage hebben zij nooit last van geluid beneden. Wij krijgen regelmatig complimenten over de materiaalkeuze, met name over de baksteen aan de voorgevel. Reginald heeft dan ook een eindresultaat neergezet dat onze dromen overtreft.”

Nieuwbouwwoning, Schellen Architecten, Exterieur, Tuin, Tuinverlichting, Vijver, Zwembad, Zwemvijver

De zwem- / spiegelvijver werd gerealiseerd door Tuinen Joos.

 

Tekst: Dana Otten
Fotografie: Dré Wouters

___

Meer projecten zien van Schellen Architecten?


Gerelateerde artikelen

Categorieën

Hoofdmenu

Social Media

error: Content is protected !!