Nieuwbouw & Renovatie


Artikelen

Meer over Nieuwbouw & Renovatie

Is jouw huis op leeftijd?

Moet ik kiezen voor nieuwbouw of wil ik mijn huis renoveren? Deze vraag spookt waarschijnlijk bij meerderen mensen door het hoofd en ze hebben allebei hun eigen voordelen. Stel jezelf de vraag wat je precies wil bereiken, ben je toe aan een beter ingedeeld huis of ben je toe aan meer ruimte? Ben je blij met de oudere uitstraling van het huis waar je momenteel in woont of lijkt het je leuker om in een nieuwbouwhuis te gaan wonen en opzoek te gaan naar een nieuwe stijl?

Kies je voor huis verbouwen, dan kan het gaan om het efficiënter inrichten van het huis of om een aanbouw. Je zal bij de keuze van renovatie hoogstwaarschijnlijk goedkoper uit zijn dan bij nieuwbouw. Wanneer je de woning gaat renoveren maak je namelijk gebruik van de huidige constructie en fundering. Het kan gaan om renovatie van één klein onderdeel van de woning of om meerdere onderdelen, denk bijvoorbeeld aan het opknappen van de keuken, de open trap renoveren, het bouwen van een kelder enzovoort.

Kies je niet voor renovatie maar voor nieuwbouw, dan kan je het gelijk goed aanpakken. Geef het gebouw in zijn geheel dezelfde look en maak de woning van binnen en van buiten helemaal naar eigen wens. De constructies van woningen worden steeds beter en beter waardoor de levensduur van de huidige woningen langer is. Ben je van plan om je huis te voorzien van renovatie of nieuwbouw, vergeet dan niet om na te denken over de installaties die moeten komen. Dit is namelijk een onderdeel dat erg belangrijk is, hoe fijn is het als de installaties meteen goed geïnstalleerd zijn?!

Tegenwoordig zie je vaak dat een huis pas gerenoveerd wordt wanneer het gekocht is of verkocht gaat worden, dit is zeker niet onlogisch om te doen. Op deze manier kan men zich namelijk onderscheiden op de markt en het huis voor een hogere prijs aanbieden. Dit is een groot voordeel aan renovatie. Niet alleen een mooier huis, maar ook een huis die meer waard is.

De kans is aanwezig dat je geen idee hebt waar je moet beginnen. Kies je voor renovatie dan is het belangrijk om voor ogen te hebben wat je precies wil gaan renoveren. Als dit beeld duidelijk is voor jezelf, dan kan je gaan kijken naar de verschillende mogelijkheden. Bepaal wie je nodig zal hebben en maak een schatting van de kosten zodat je niet voor verassingen komt te staan. Vraag vervolgens een financiering aan en schakel de nodige hulp in om van start te kunnen gaan.