Nieuw binnenwerk designhaard, Metalfire, the art of living

  • Metalfire
  • Noorwegenstraat 28
  • 9940 Evergem België
  • Contact:
  • Tel.: +32 9 261 51 90
  • E-mail: info@metalfire.eu

Metalfire voegt twee nieuwe binnenafwerkingen toe aan zijn gamma | Metalfire

De Belgische fabrikant van architecturale haarden is de eerste sinds jaren die nieuwe ontwerpen voor de binnenkant van de haard creëert

Met trots stelt Metalfire twee splinternieuwe designs voor in het gamma binnenafwerkingen voor de premium haard. Na het succes van de ‘Original’ verticaal geribde gietijzeren lamellen voegen de versies Triangle en Round nu een levendige dynamiek toe aan het assortiment van het bedrijf. De innovaties bieden niet alleen een boeiende variatie aan nieuwe en trouwe klanten van Metalfire, en dat zijn voornamelijk architecten en binnenhuisarchitecten, maar ze laten ook een frisse wind doorheen de hele sector waaien.

Triangle & Round

De Triangle gietijzeren lamellen vertegenwoordigen een hoekigere benadering van de binnenafwerking van de haard, terwijl de Round gietijzeren lamellen – gebaseerd op een ontwerp van de Belgische luxe-architect Benoit Viaene – gekenmerkt worden door zachte rondingen. De gemeenschappelijke noemer is het elegante ritme in beide oppervlakken, dat een interessante dialoog creëert met het warme licht van het vuur. Volgens Viaene zou een haard er ook fantastisch moeten uitzien zonder vuur.

De architect legt uit: “Ik wil uitzoeken hoe een haard er levendig en interessant kan uitzien, zelfs wanneer hij niet wordt gebruikt. Metalfire is erin geslaagd om de mooiste en meest minimalistische haard te maken. Nu willen we alle mogelijkheden voor de binnenkant van de haard bestuderen. We willen allebei de esthetiek van het product verbeteren.” De gietijzeren ribben van de versies Triangle en Round zijn ontegensprekelijk de basis voor een succesvolle samenwerking. De strakke en verfijnde afwerking past perfect in elk interieur en is ook een echte blikvanger, of de haard nu brandt of niet.

Marktleider

Pionier Metalfire is de eerste sinds jaren die nieuwe ontwerpen creëert voor de binnenkant van de haard. Deze toevoegingen zijn dus echt origineel en innovatief. Anders dan bij de concurrentie worden hun haarden ontworpen vanuit een esthetisch oogpunt, wat heel wat mogelijkheden biedt voor maatwerk, omlijstingen en verlengingen. Dit betekent dat de architect of de binnenhuisarchitect de haarden een persoonlijke toets kan geven, waardoor ze perfect passen in het ontwerp van het volledige interieur. Met deze voorliefde voor strakke details, eenvoudige materialen en minimalisme heeft Metalfire de hele markt van open haarden altijd sterk beïnvloed. Deze nieuwe ontwikkeling bewijst en versterkt eens te meer de positie van marktleider.

Nieuw binnenwerk designhaard, Metalfire, the art of living

Belgische samenwerking

Interessant genoeg kreeg het concept voor de versie ‘Round’ voor het eerst vorm als een tegel, ontworpen door Benoit in samenwerking met Atelier Franssens. Zij creëren op maat gemaakte architecturale tegels en vertegenwoordigen dezelfde waarden als Metalfire: de creatie van handgemaakte, hoogwaardige designproducten. Dit tegelontwerp trok de aandacht van Metalfire, dat dan besloot om het om te vormen tot gietijzeren lamellen voor zijn haarden. De lamellen van de versie Round zijn dus het mooie resultaat van een samenwerking tussen enkele van de meest vooraanstaande Belgische fabrikanten.

Interesse in de (personaliseerbare) architecturale haarden van Metalfire? Neem gerust contact op via info@metalfire.eu of +32 9 261 51 90.

 

Tekst: Metalfire
Fotografie: Metalfire

____

Meer projecten van Metalfire bekijken?