Natuurgevelsteen, Dronten, Fraaie gebinten, Mediterrane villa,

  • Natuurgevelsteen
  • Zuideropgaande 46A
  • 7913 TN Hollandscheveld

Natuurstenen gevel met fraaie gebinten | Natuurgevelsteen

Een landelijke stijl combineren met moderne aspecten is een ijzersterke combinatie die ongekend veel successen boekt in de architectuur. Ook dit prachtige ontwerp van Niek Schraa van Atelier Schraa bewijst dat maar weer. De zichtbare, fraaie gebinten zetten een interessant lijnenspel neer en blijft daardoor de kijker boeien. Daarmee is ook meteen de toon gezet: de bewoners willen een landelijke sfeer waarbij het altijd voelt als thuiskomen. Zwarte kozijnen en gigantische raampartijen zijn duidelijk twee moderne aspecten die prachtig samengaan met de gebinten. Natuurgevelsteen mocht de buitenkant van deze villa sieren met prachtig natuursteen, dat het geheel tilt naar een nóg hoger schoonheidsniveau.

Mediterrane villa

In de gemeente Vlevoland realiseerde aannemer Esselink deze moderne villa met natuurlijke, mediterrane villa. Dankzij de strakke lijnen en een zadeldak gecombineerd met natuurlijke materialen aan de buitenzijde ontstaat een warme uitstraling. De Natuurgevelsteen Constanta is gemetseld met een cementgrijze voeg, waardoor een rustige verdiepte voeg ontstaat. De combinatie met de houten gebinten zorgt voor een sfeervol geheel. Als sfeermaker is gekozen om ook de schoorsteen te metselen, waardoor zowel binnen als buiten de natuursteen prominent aanwezig is. Opvallend detail zijn de rollagen, die zijn gemaakt op basis van prefab betonnen lateien. Deze zorgen voor een unieke afwerking van de bovenzijde van de garagedeur en de raamopeningen. Dankzij de mooie vrije ligging van de woning is het huis van alle kanten goed te bewonderen.

Natuurgevelsteen, Dronten, Fraaie gebinten, Mediterrane villa,

Meer over Natuurgevelsteen

Al eeuwenlang stapelen wij stenen om in te wonen, te recreëren, te werken en te leven. Dankzij de stenen van Natuurgevelsteen wordt elk bouwwerk omgetoverd in prachtige, unieke en sfeervolle verschijningen. Tevens hebben ze het voor elkaar gekregen om de natuurstenen te verwerken door middel van de Nederlandse halfsteense metseltechniek. De werkwijze van het bedrijf is simpel, duidelijk en past bij het Nederlandse werken. Zo is het bedrijf betrokken bij het gehele proces. Ook op de bouwplaats zijn de meesters aanwezig om het proces te blijven monitoren en sturen.

Tekst: Marlou Peters-Overkamp
Fotografie: Natuurgevelsteen

____


____

Meer projecten zien van Natuurgevelsteen?