natuursteen, gevelbekleding, natuurgevelsteen, wow-factor

  • Natuurgevelsteen
  • Zuideropgaande 46A
  • 7913 TN Hollandscheveld

Natuursteen voor de wow-factor | Natuurgevelsteen

Natuursteen op de gevel is een zeer geliefde trend. Bij moderne huizen wordt natuursteen vaak gebruikt voor het leggen van een exclusief accent. Bij de wat traditionele huizen wordt gerust een volledige gevel bekleed met dit natuurvriendelijke en slijtvaste materiaal om het huis een echte wow-factor te geven. Het natuursteen dat hiervoor wordt gebruikt is volledig aangepast aan de Nederlandse bouwmethodiek en maatvoering. Het natuursteen is namelijk teruggebracht naar baksteenformaat. Hiermee maak je natuursteen ontzettend gebruiksvriendelijk. Het credo is: waar baksteen zit, kan Natuurgevelsteen zitten.

Het proces

De steen legt een grote weg af, van winning tot oplevering. De invloed van Natuurgevelsteen op het eindresultaat gebint dan ook in de groeve en eindigt bij de oplevering. Natuurgevelsteen waarborgt op meerdere facetten de kwaliteit van haar natuursteen. Er worden geen ontwerpconcessies gedaan omdat de steen verwerkbaar is als baksteen en in een spouwmuur. Er is sprake van hoge kwaliteit, totale ontzorging en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Er zijn vele TNO-onderzoeken voorafgegaan aan de totstandkoming van het concept. Zodoende staat het bedrijf tevens voor deskundig advies, calculatie, bestekomschrijving en garantieverklaring. In samenwerking met Remix Droge Mortel BV is een mortel ontwikkeld speciaal voor natuurgevelstenen, hetgeen zorgt voor optimale hechting.

Voorbeeldproject

Bij deze gigantische woning – die werkelijk een architecturaal hoogstandje is – hebben ze ervoor gekozen om nagenoeg de volledige buitenkant te bekleden met natuursteen. Het resultaat is enorm overweldigend. Van meet af aan zijn in de bouw van deze vrijstaande villa in Noord-Holland veel natuurgevelstenen verwerkt. Het natuursteenmetselwerk is op verzoek zo wild mogelijk uitgevoerd waarbij tevens geen strakke lintvoegen worden aangehouden. Het resultaat is een gevel vol karakter en warmte in de tinten grijs/bruin. Deze kleurteint is een subtiel contrast met de donkere kozijnen en het stalen smeedwerk. Op deze manier is er een bundeling gemaakt van twee krachten: de warmte voor de huiselijkheid en de koelte voor een modieuze en strakke uitstraling.

Tekst: Marlou Peters – Overkamp
Fotografie: Natuurgevelsteen

____

 


natuursteen, natuurgevelsteen, appartementencomplex, exclusief materiaal, prachtig, luxe uitstraling

 

____

Meer projecten zien van Natuurgevelsteen?