Natuurgevelsteen, Strijen, schoorsteen

  • Natuurgevelsteen
  • Zuideropgaande 46A
  • 7913 TN Hollandscheveld

Natuursteen op de gevel als eyecatcher | Natuurgevelsteen

Het vooraanzicht van je huis is het visitekaartje. Het is het eerste wat je ziet en het voornaamste. Als je veel aandacht hebt besteed aan het ontwerp van je huis, dan is het jammer om een mooie afwerking over te slaan. Met natuursteen op de gevel is het heel eenvoudig om je huis een krachtige uitstraling te geven met iets wat in het oog springt. Natuurgevelsteen heeft dat voor de bewoners van deze prachtige villa weten te realiseren. De villa heeft een prachtige architectuur en is een echte schoonheid door haar witte voorkomen en het zwarte dak, maar de pilaar met natuursteen is een echte eyecatcher geworden.

Natuurgevelsteen, Strijen, schoorsteen

Natuurgevelsteen, Strijen, schoorsteen

Balans

Deze moderne villa is het voorbeeld van een perfecte balans tussen materialen, afmetingen en een ruimtelijke locatie. De woning staat op een ruime kavel en dankzij mooie details lopen natuursteen, stucwerk en een glazen achtergevel perfect in elkaar over. De natuursteen is gemetseld in rustige rechte lijnen met een verdiepte voeg. De robuuste uitstraling van de natuurstenen gevel zorgt voor een eyecatcher aan de woning. De natuurstenen haard is uitgevoerd in grovere formaten om het er nog meer uit te laten springen. Het contrast tussen de witte muren en zwarte kozijnen is hard; de natuursteen verzacht het geheel. Je zou kunnen zeggen dat de natuursteen balans brengt waardoor zwart en wit geen ‘ruzie’ met elkaar maken.

Meer over Natuurgevelsteen

Al eeuwenlang stapelen wij stenen om in te wonen, te recreëren, te werken en te leven. Dankzij de stenen van Natuurgevelsteen wordt elk bouwwerk omgetoverd in prachtige, unieke en sfeervolle verschijningen. Tevens hebben ze het voor elkaar gekregen om de natuurstenen te verwerken door middel van de Nederlandse halfsteense metseltechniek. De werkwijze van het bedrijf is simpel, duidelijk en past bij het Nederlandse werken. Zo is het bedrijf betrokken bij het gehele proces. Ook op de bouwplaats zijn de meesters aanwezig om het proces te blijven monitoren en sturen.

Tekst: Marlou Peters-Overkamp
Fotografie: Bianca de Bie-Steenvoorden

____


____

Meer projecten zien van Natuurgevelsteen?