natuursteen blad, the art of living, cosentino

  • Cosentino The Netherlands
  • Florijn 6
  • 5751 PC Deurne

Natuursteen blad in keuken van modern herenhuis | Cosentino 

In een vorig artikel legden we uit dat het in het centrum van Utrecht is gelukt om zes woningen te bouwen in de oude broodfabriek Lubro. Wat eerst een lege, hoge fabriekshal was, is nu een prachtige woonplek geworden. The Home Factory, verantwoordelijk voor de indeling van de woningen, zorgde ook voor het interieurconcept én de uitvoering voor een aantal bewoners. Specialist Cosentino is ook voor deze woning gevraagd om natuursteen te leveren voor dit project. Deze keuken is in tegenstelling tot de keuken van de andere woning een stuk meer introvert. Hier komt de schoonheid vanuit de eenvoud. Het natuurstenen blad in de keuken van Cosentino is van dezelfde kleur als de panelen van de kasten en lades. Slechts de structuur van het materiaal maakt dan nog het verschil. En die subtiliteit is wel heel geliefd in de high end woonbranche.

natuursteen blad, the art of living, cosentino

Een sfeer die je terugvindt in hotels

Het herenhuis ademt een hotelchic sfeertje. Alles is strak ontworpen met verfijning in de afwerking en een sprekend lichtplan. Er is gekozen voor gezellige, warme kleuren. Omdat het herenhuis zo massief en hoog is, wilden de bewoners graag wat warmte in huis halen om de grofheid te doorbreken. Zo werd er gekozen voor een pvc-vloer in een visgraatmotief, een lederen tv-meubel en betonlook behang met een gouden afwerking. Deze keuzes voor mooie materialen verklaart waarom ze graag in zee gingen met Cosentino voor een exclusief natuurstenen blad.

natuursteen blad, the art of living, cosentino

Meer over Cosentino

Cosentino Group is een internationaal gericht familiebedrijf dat zich toespitst op de productie en distributie van innoverende en hoogwaardige materialen uit steen voor architectuur en design. De twee bekendste merken van Cosentino zijn Silestone® en Dekton®. Dekton® is een geavanceerde mix grondstoffen die worden gebruikt om glas, porselein van de laatste generatie en kwartsoppervlakken te vervaardigen. Silestone® bestaat voor meer dan 90% uit natuurlijk kwarts. Dit hightech materiaal is zeer goed bestand tegen vlekken, stoten en krassen en heeft een laag absorptieniveau.  

 

Tekst: Marlou Peters – Overkamp
Fotografie: Cosentino

____

Cosentino

____

Meer projecten van Cosentino bekijken?