natuursteen, concertino, The Art of Living

  • Cosentino The Netherlands
  • Florijn 6
  • 5751 PC Deurne

Natuursteen als signatuur | Cosentino 

Het begon allemaal met de wens Van Noordenne Glasgroothandel en Glasindustrie een uitstraling te geven die past bij de toekomstvisie en professionaliteit van het bedrijf. Ook de internationale allure mocht niet ontbreken, want het wereldwijd opererende bedrijf ontvangt regelmatig gasten uit het buitenland. Nathalie van Noordenne kon al haar passie, creativiteit en deskundigheid kwijt in dit megaproject. Het is een pand met een receptie die aandoet als hotellobby, een personeelskantine die is omgebouwd tot volwaardig bedrijfsrestaurant mét loungegedeelte, een mediaruimte die van alle gemakken is voorzien én drie verdiepingen aan kantoorruimte voor een deel van het personeel. Cosentino heeft heel sterk karakter toegevoegd aan de kantine door die te overladen met prachtig natuursteen. 

natuursteen, concertino, The Art of Living

Talloze eyecatchers

Het bedrijfsrestaurant is in dezelfde sfeer doorgetrokken als de receptie en ook deze multifunctionele ruimte is van alle gemakken voorzien. Het restaurant geeft een gevoel van grandeur, maar ondanks de grootsheid voelt de ruimte intiem. Grote ronde lampen die roteren op een programma, met glanzend taupe gestoffeerde banken en zwart-goud gestoffeerde stoelen, hoge maatwerkapothekerskasten, prachtige glazen potten ter decoratie, gouden plinten, ingebouwde speakers die met een druk op de knop omhoog komen, een open haard onder de trap in het midden van de ruimte en hoge frames die geaccentueerd worden door kokerverlichting: de talloze eyecatchers zijn gewaagd maar volledig in balans.  

natuursteen, concertino, The Art of Living

Mooiste marmers en granieten 

Cosentino, verantwoordelijk voor al het natuursteen binnen dit project, doet veel met Keijser&Co, producent van eigentijdse meubelen met een pure vormgeving. Zij reizen vaak met onze contacten af naar het hoofdkantoor in Spanje. Op een van deze reizen met Keijser&Co werd Nathalie van Noordenne ook uitgenodigd voor deelname. Tijdens een bedrijfsbezoek aan het hoofdkantoor tonen ze de productieprocessen van hun merken Silestone, Dekton en Sensa, en brengen ze een bezoek aan de Cosentino Brainstone: de natuursteenhal waar de mooiste marmers en granieten staan, onder andere Sensa.  

natuursteen, concertino, The Art of Living

Zwart, grijs en oranje

Sensa is hun granietmerk met een verhoogde bescherming tegen vlekken. De Sensa-collectie bestaat uit exclusieve granieten en kwartsieten die behandeld zijn in de fabriek in Brazilië. Hierdoor zijn ze vlekbestendig en hoeven ze nooit meer geïmpregneerd te worden. De Sensa-kleur Orinoco is een zeer bijzondere kleur met vloeiende dikke aders in zwart, grijs en oranje waar Nathalie meteen als een blok voor viel. Toen was de keuze voor het bedrijfsrestaurant van Van Noordenne Glas snel gemaakt.  

 

Tekst: Marlou Peters – Overkamp
Fotografie: Peter Baas

____

Consentino, aanrechtblad, Dekton

____

Meer projecten van Cosentino bekijken?