Natuursteen, natuurgevelsteen, Metselsteen, authentieke steen

  • Natuurgevelsteen
  • Zuideropgaande 46A
  • 7913 TN Hollandscheveld

Natuursteen als metselsteen | Natuurgevelsteen

Wanneer je de suggestie wil wekken van een weidse, groene omgeving, is het slim om natuurlijke materialen op te nemen in de architectuur van je woning. De bewoners van deze villa – ontworpen door Building Design Architectuur – hebben dat goed begrepen. Ze hebben er niet voor gekozen om een subtiel accent te leggen met natuursteen. Nee, ze hebben natuursteen gebruikt als metselsteen voor de volledige buitenkant van hun villa. En dat levert dit prachtige plaatje op. Omdat in het ontwerp veel raampartijen zijn opgenomen, heb je een aangename afwisseling op je netvlies. Geen druk beeld dus, ondanks dat gekozen is voor een levendige steensamenstelling van Natuurgevelsteen.

Authentieke steen

In samenwerking met Presolid home mocht Natuurgevelsteen hier een bijdrage leveren aan deze moderne woning. Na een eerdere toepassing van dezelfde steensamenstelling in een nabij gelegen gemeente werd gekozen voor Constanta, gesorteerd op een dikte van ca. 4 cm. Door de dikkere lintvoeg van ca. 15 mm ontstaat ondanks de grillige mediterrane steen een strakke belijning. Daardoor past deze authentieke steen uitstekend in een verder modern ontworpen woning. Verder is gekozen voor een strakke omkadering van het metselwerk, gecombineerd met een zadeldak. De riante dubbele voordeur is perfect van kleur; één die subtiel wegsmelt in de kleurenfamilie van de gevelsteen.

Natuursteen, natuurgevelsteen, Metselsteen, authentieke steen

Meer over Natuurgevelsteen

Al eeuwenlang stapelen wij stenen om in te wonen, te recreëren, te werken en te leven. Dankzij de stenen van Natuurgevelsteen wordt elk bouwwerk omgetoverd in prachtige, unieke en sfeervolle verschijningen. Tevens hebben ze het voor elkaar gekregen om de natuurstenen te verwerken door middel van de Nederlandse halfsteense metseltechniek. De werkwijze van het bedrijf is simpel, duidelijk en past bij het Nederlandse werken. Zo is het bedrijf betrokken bij het gehele proces. Ook op de bouwplaats zijn de meesters aanwezig om het proces te blijven monitoren en sturen.

Tekst: Marlou Peters-Overkamp
Fotografie: Natuurgevelsteen

____


____

Meer projecten zien van Natuurgevelsteen?