Natuurlijke materialen | Wendy Verstrepen 

Op de Zeedijk in één van de meest tot de verbeelding sprekende badsteden van België bevindt zich, 7 hoog, dit schitterende duplex appartement met oninneembaar frontaal zeezicht. Het appartement is gesitueerd in een recent gebouw en de eigenaars kochten het casco aan. Voor de inrichting en de afwerking ervan deden ze beroep op interieurarchitecte Wendy Verstrepen uit Brasschaat die reeds tal van high endprojecten in de Antwerpse regio op haar palmares heeft mogen bijschrijven. De basis van de inrichting bestaat uit natuurlijke materialen die het strandgevoel versterken… 

bank, Wendy Verstrepen, The Art of Living

Totaalaannemer: VS Interieur. Realisatie open haard: Roger van Dale. Merk haard: METALFIRE. Interieurarchitect: Wendy Verstrepen. Designmeubels: Devos Interieur. Raamdecoratie: Intrento raamdecoratie.

marmer, wandelkast, Wendy Verstrepen, The Art of Living

Natuursteenwerken (kastenwand): Natuursteen Verbaendert.

Natuurlijke afwerkingen

Het appartement beslaat ruim 250 vierkante meter en omvat een benedenverdieping met inkomgedeelte, woon- en eetkamer en een mastervleugel met slaapkamer, dressing en badkamer. De bovenverdieping bestaat uit drie slaapkamers voor de kinderen, twee badkamers plus een afzonderlijk toilet en staat in verbinding met beneden via een mezzanine. Deze laatste is afgebakend met een glazen balustrade en biedt eveneens schitterende zeezichten door de immense raampartij die in de hoogte doorloopt over de twee niveaus.  

Keuken, kasten en deuren: VS Interieur. Stalen deuren: Aerts En Van Hoof. Verlichtingsarmaturen: Kreon nv. Verlichtingsplan en installaties: MOON Lighting.

natuurlijke materialen, gang, Wendy Verstrepen, The Art of Living

Decoratief schilderwerk en wandafwerking: Indico Painting. Deurbeslag: Maison Vervloet.

Warme en gezellige vakantiesfeer

Wat meteen opvalt, is het ruimtegevoel en de rust die het appartement uitstraalt. Dit is vooral te danken aan het gebruik van natuurlijke materialen en de eenheid in afwerkingen. Zo werd er royaal gewerkt met gezandstraalde muschelkalksteen op de vloer. Wanden, plafonds en kastdeuren zowel beneden als boven zijn uitgewerkt in een stuctechniek voor een warme en gezellige vakantiesfeer. Boven werd het natuurlijke gevoel doorgetrokken met een parket in brede eiken planken.  

Natuursteenwerken (trap): Natuursteen Verbaendert.

natuurlijke materialen, badkamer, Wendy Verstrepen, The Art of Living

Natuurlijke materialen, Wendy Verstrepen, The Art of Living

Steen en marmer

In de hal hangt een unieke wandlamp in keramiek van Emanuelle Simon. Via de hal met gastentoilet in onyx maatwerk komen we in de leef- en eetruimte. In het salon werd, boven de Metalfire-haard, een hoge wand aangebracht, eveneens bekleed met stucwerk. Achter de dubbele deur werd de tv ingebouwd. De sokkel onderaan waarop de haard rust, is gemaakt uit dezelfde muschelkalksteen als de vloer. Absolute blikvanger in het salon is een ingebouwde kast met deuren in patagonia, een marmer met kwartsiet en met een uniek, lichtdoorlatend effect.  

 

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Philip Doutreligne geschreven voor magazine nr. 4 2020
Fotografie: Jaro van Meerten

____

Wil je meer projecten zien van Wendy Verstrepen?