Natuurlijke materialen | Michael Lievois, the art of living

Bouwen met natuurlijke materialen | Michael Lievois

In Oost-Vlaanderen, ten oosten van Gent, bevindt zich deze strakke, hedendaagse woning die stijlvol ingericht werd door Atelier Lievois uit Sint-Niklaas. De woning werd ontworpen door DIVAA Architecten uit Wetteren en gebouwd door de bouwheer zelf, Peter Van Hoecke van het gelijknamige bouwbedrijf uit Wetteren. De woning bevindt zich in de rustige uitloper van een steenweg, in een groene omgeving, en staat op een zuidgericht perceel van ruim 2.000 vierkante meter. Zowel buiten als binnen is veel gewerkt met natuurlijke materialen voor een zachte en doordachte uitstraling.

Kunst: Art Center Horus. Haard: Schouwen Van Damme. Natuursteen, keukenblad en badkamer: Portier Stone. Binnenschrijnwerk: Maatstaff.

Vloeren en tegels: BVBA Bettens & Co. Verlichting: RR Interieur. Parket: Parketlounge Parket. Stalen ramen en deuren: Fraam. Interieurarchitect: Michael Lievois. Raamdecoratie, verf & behang: BVBA Interio Schildersbedrijf. Spots: Delta Light België.

Tijd voor iets nieuws

De bouwheren woonden reeds een twintigtal jaar in een zeer klassieke woning, laten we zeggen in de flamantstijl en met veel Bourgondische elementen. Ze achtten de tijd rijp voor iets nieuws en kozen dus ditmaal voor een heel strakke en moderne vormgeving en dito inrichting. Maar dan wel met een warme, gezellige uitstraling, veel licht en natuurlijke materialen. De strakheid laat zich reeds voelen bij de eerste aanblik van de voorgevel: een gelijkvloers met crepi uitbekleed en een teruggetrokken verdiepingsniveau met centraal vooruitspringend deel in zichtbaar metselwerk van antracietkleurige langgerekte gevelstenen, verlijmd in een wildverband.

Sanitair (kraanwerk Cristina): Alsan Blanco.

Natuurlijke materialen | Michael Lievois, the art of living

Natuursteen, keukenblad en badkamer: Portier Stone.

Natuurlijke materialen | Michael Lievois, the art of living

Verf, behang, raamdecoratie: BVBA Interio Schildersbedrijf.

Lift: Verolift. Domotica: IP Building.

Warme leefruimtes

De traphal met Z-vormige treden in lichte eik geeft uit op de inkom en verleent een mooi perspectiefzicht naar boven toe. Het gastentoilet heeft een vloer in keramische tegels en een wastafel in natuursteen. Ook in de hal zelf ligt een keramische Marazzi-vloer met lichte structuur en zachte tint. Een huislift gaat er tot in de kelder. Naast de trap bevindt zich een zwartgelakt volume. In de keuken treffen we het kookgedeelte en het eiland aan. Het kookgedeelte is voorzien van een blad en een spatwand in Mogano Oyster. Het eiland werd volledig in deze natuursteen uitgewerkt. Goudkleurig kraanwerk zorgt voor een verfijnde toets.

Natuurlijke materialen | Michael Lievois, the art of living

Profielen met glas (profiel): De Boever Aluminium. Tuinaanleg en onderhoud: De Brabander Tuinen. Vloeren & Tegels: BVBA Bettens & Co. Architect: Divaa, Jurgen van Durme. Zwembad: PT Pools bv.

Haard: Schouwen Van Damme. Vouwdeuren: Harmolux vouwdeuren. Geborstelde Beton(oprit): Beton- en Grondwerken Van Gaeveren. Buitenstucwerk: Crepico. Tuinarchitecten: Exteria. Stalen tuindeuren: Frank Roggeman.

Statements

Buiten treffen we een deels overdekte buitenruimte aan, afsluitbaar met een glazen harmonicadeur en een vloer in keramiek. In het salon bevindt zich een kastenwand in donker laminaat, waarin de gashaard Cosyflame van Metalfire werd ingebouwd. De tv zit verborgen achter indraaiende deuren en de Minotti zitbanken komen eveneens van bij RR Interieur. In de kelder werd een hedendaagse ‘mancave’ ondergebracht. Hier wordt de aparte sfeer bepaald door een donker spanplafond dat doorloopt tot aan de donkere wand met de liftdeur. Pronkstuk hier is ongetwijfeld de immense pooltafel.

 

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Philip Doutreligne, geschreven voor magazine nr.1 2021
Fotografie: German Bourgeat

____
Wil je meer projecten zien van Michael Lievois?