Dutch Walltextile Company, natuurlijke kleuren, structuren, nieuwe collectie, luxury safari Collection

Natuurlijke kleuren en structuren | Dutch Walltextile Company

Dutch Walltextile Company is nog niet echt een bekende van ons, maar dat is omdat het een jong bedrijf is. The Dutch Walltextile Company (DWC) staat in een korte tijd al internationaal bekend om de fijnste fabricage van luxe wandtextiel, bestemd voor high-end interieurs. DWC herinterpreteert een traditioneel product door vakmanschap en elegantie te combineren met eigentijdse stijl. Met zijn unieke collectie in kleuren en texturen brengt DWC het tijdperk van interieurrijkdom weer tot leven, met een knipoog naar de Nederlandse Gouden Eeuw waar de internationale handel een vlucht nam. Recentelijk hebben ze een nieuwe lijn geïntroduceerd met veel natuurlijke kleuren: de Luxury Safari Collectie. 

Zijde en jacquards

Met Indiase zijde en rijke jacquards als standaard in zijn veelzijdige collectie, heeft DWC een sterke connectie ontwikkeld met materialen en kleuren die in de natuur voorkomen. Met deze nieuwe Luxury Safari, die uit zeven collecties bestaat, gaat het Nederlandse designmerk dieper in op dit thema. De nieuwe collecties nemen je mee naar de betoverende flora en fauna in Afrika. Deze inspiratie uit de tropische savanne is gevat in tactiele designs, patronen en kleuren. De collectie Serpenteis bijvoorbeeld is geïnspireerd op de geschubde huid van de python. De Buzz bestaat uit een verfijnde leeuwenprint in een harder grasachtig wandtextiel. Contrasterend in dit materiaal is Bobcat; een fluweelzachte jacquard met luipaardprint in natuurlijke kleuren. 

Savannesfeer

De gevarieerde graslandschappen en vergezichten van de savanne zijn van invloed geweest op de ontwikkeling van Timotee; een beige met okergeel wandtextiel met een structuur van riet. Wicker heeft ook deze uitstraling, maar heeft ook een grafisch zwart ruitpatroon. Deze vijf collecties zijn een statement op de wand en combineren ook goed met de tien effen kleuren van het stroachtige wandtextiel Sidemen. Dit geldt ook voor de zachte linnenlook van Materadie door de 14 natuurlijke kleuren zoals ivoor, woestijnrood, olifantengrijs en oceaanblauw een passend geheel vormen. De uitgebalanceerde mix van harde en zachte materialen en warme en koude kleurtonen zorgen voor een complete, luxe collectie die het gevoel van de Afrikaanse wildernis naar je interieur weet te halen.  

 

Tekst: Marlou Peters – Overkamp
Fotografie: Dutch Walltextile Company

___

Meer projecten bekijken van Dutch Walltextile Company?


dutch walltextile company

Dutch Walltextile Company


“Het meest fijne en luxe wand textiel bestemd voor high-end interieurs”

__
Meer informatie over Dutch Walltextile Company?