previous arrow
next arrow
Slider

Museale woning | Block Office

Een zwevende villa met veel lichtinval

De architecten van Block Office kwamen in contact met een opdrachtgever die graag een lichte en abstracte woning wilde. De compacte villa met losstaande garage werd uitgevoerd in wit, met zwarte uitstekende delen. Een plint die iets inspringt om de woning heen zorgt ervoor dat de villa lijkt te zweven. Bij het ontwerp van het interieur werd rekening gehouden met de liefde voor kunst van de eigenaar.

Al bij binnenkomst valt op dat dit niet een woning is met zomaar een inrichting. De hal heeft een museale functie met werken van diverse kunstenaars aan de muur en op de sidetable. Via dubbele glazen deuren kom je uit in de zitruimte met veel lichtinval. Dat licht is afkomstig van de vide en van de lichtstraat boven de open houten trap. Een beeldbepalend element hier is het meubel dat een scheiding vormt tussen de zit- en eetkamer. Aan de zijde van de zitkamer zit de televisie en aan de zijde van de keuken is het een kast die doorloopt tot bovenaan de woning. Alles is op maat gemaakt. De kastdeuren met touchsysteem zijn net als de reguliere deuren verzonken in de muur.

Maatwerk keuken

De werkbladen in de keuken bestaan uit composiet: krasvast en hittebestendig. Er is gekozen voor de kleur wit. “Ik wilde een groot kookeiland, maar zonder fornuis. Dat zit aan de wand”, vertelt de bewoner. Het eiland heeft zo de functie van aanrecht en tafel ineen. Bewoner: “Ik kreeg steeds te horen dat het niet kon. Totdat aannemer en interieurbouwer Nederlandse Villabouw ervan hoorde. Hij heeft de keuken volledig op maat gemaakt.”


“Een beeldbepalend element is het meubel dat een scheiding vormt tussen de zit- en eetkamer”


Energiezuinig
De woning is zo energiezuinig mogelijk gebouwd. De isolatie is perfect dankzij de muren van 20 cm dik. De ramen bestaan uit drielaags glas en de zonneboiler wordt verwarmd door twee zonnepanelen op het dak. Een dubbele warmteterugwininstallatie zorgt niet alleen voor een hoog comfortgehalte, maar ook voor extra zuivere lucht. De centrale vloerverwarming, die ook zorgt voor koeling in de zomer, is in iedere ruimte apart aan te sturen. De enige radiator die in het huis te vinden is, zit in de badkamer.


“De vide wordt ook verlicht door de lichtstraat en door een plafondhoog raam van melkglas”


Lichtstraat
In eerste instantie was de bewoner bang dat de grote lichtstraat boven de trap veel warmte naar binnen zou brengen. Maar het glas bestaat uit vijf lagen, dus van extra warmte is geen sprake. Bewoner: “Er zit een aansluiting voor zonnedoeken, maar die zijn niet nodig.” De vide waar zich de kantoorruimte bevindt, wordt ook verlicht door de lichtstraat en door een plafondhoog raam van melkglas.

Naast het kantoor bevindt zich de slaapkamer met badkamer en suite en twee logeerkamers met gastenbadkamer. Een wand achter het bed scheidt de kamer van de walk in closet. Een extra handigheidje is de kledinglift, zodat de bewoner zonder opstapje bij al zijn blouses kan. Net als beneden bij de hal vormt een glazen, pivoterende deur de scheiding tussen vide en kamer.

De compacte villa met losstaande garage werd uitgevoerd in wit.

De tuinaanleg werd gerealiseerd door Groendesign Koen Cox

Tekst: Desiree Pennings
Fotografie: Jaro van Meerten

 

Meer projecten van Block Office Architecten zien?

 

___

Deze bedrijven werkten mee aan de realisatie van dit project: 

 


Web editor: Juultje Peels     |

Datum: 14 | dec | 2017


Tags: , , , , ,

Gerelateerde artikelen

Categorieën

Hoofdmenu

Social Media

error: Content is protected !!