Mulifuncionele keuken | Nano Architecten, the art of living

Multifunctionele keuken | NANO Architecten

Voor sommige mensen is verhuizen en herinrichten een passie. Dat geldt zeker voor de bewoners van deze Kempense villa die hiermee al aan hun vijfde project bezig zijn. In het ontwerp ervan hebben ze rekening gehouden met toekomstige functieveranderingen. Een voorbeeld hiervan is de multifunctionele keuken waarmee je alle kanten op kan. De modernistische stijl heeft een warme touch gekregen van NANO Architecten, onder meer door de combinatie van crepi met gereconstrueerde natuursteen geopietra en door het volledig opentrekken van de achtergevel.

Keuken afzuiging: Venduro. Keukenrealisatie: K.W. Van Bladel. Keuken afzuiging: Venduro. Raamdecoratie: Goe-Decor. Vloer Microtopping: Joca Interior.

Openhaard: Marlier Haarden. Parketvloer: Parketvloeren Janssens André.

Glazen deur: Glaswerken Luc Blockx. Schilderwerk: Pro Painting Schilderwerken. Mictrotopping: Joca Interior.

 

Midden in de natuur

De locatie is uitstekend gekozen. Achter de omheining begint een bos van Natuurpunt. De bomen op de rand maken daardoor optisch deel uit van de tuin, terwijl de bewoners ook de zekerheid hebben dat er nooit gebouwd zal worden. “Als we ’s avonds op het terras zitten en er staat wat wind horen we het ruisen”, zegt de bewoonster. “We wanen ons dan echt midden in de natuur.” En er wórdt hier veel buiten geleefd. Lamellen in de halfopen overkapping zorgen afwisselend voor zonlicht of beschutting en verkoeling.

Kozijnen: Beerse Aluminium Werken. Louvredak en Louvrepanelen: Livium BV. Gevelstenen: Mibo-Pietra.

Louvredak en louvrepanelen: Livium BV. Buitenzonwering: Renson.

Mulifuncionele keuken | Nano Architecten, the art of living

Gevelbekleding natuursteen: Mibo Pietra. Architect: NANO Architecten.

 

Zoveel meer

Voor de heer des huizes is een werkplek voorzien aan de zijkant van de keuken. De keuken dient niet alleen om voedsel te bereiden en een ontbijt te nuttigen, maar ook voor feestjes. Het werkblad bevat bijvoorbeeld een uitsparing die speciaal bedoeld is om flessen in te zetten. De multifunctionele keuken is niet de enige ruimte die met dit gedachtegoed is ontworpen; het multifunctionele gebruik van ruimtes op tal van plaatsen in de woning is een kwestie van creativiteit, maar ook van ervaring in het inrichten en tenslotte ook van durf. “Mijn man heeft het budget helpen bewaken, maar voor de rest alles zoveel mogelijk aan mij overgelaten”, aldus de vrouw des huizes. “Voor mij was het in zijn algemeenheid vooral belangrijk dat de woning voldoende sfeer zou krijgen.”

 

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Jeroen Kuypers, geschreven voor magazine nr.3 2021
Fotografie: Jaro van Meerten

___
Wil je meer zien van NANO Architecten?