Strak interieur | Sofie Jacobs, the art of living

Mooie woning met een strak interieur | Sofie Jacobs & Architektenburo Deventer

Het Pajottenland staat bekend om zijn mooie, glooiende landschappen. In dit prachtige kader ontwierp architect Piet Deventer deze strakke, hedendaagse woning. Interieurarchitecte Sofie Jacobs uit Keerbergen stond in voor het bijzonder geslaagd strak interieur. Het was bovendien reeds de tweede keer dat de vrouw des huizes met ditzelfde team samenwerkte, waardoor de klik en het vertrouwen er vanaf de start al was.

Deuren (Front by Erpicum): Anohid.

Strak interieur | Sofie Jacobs, the art of living

Inteieurarchitect: Sofie Jacobs Interieurarchitectuur. Raamdecoratie: Linea Keerbergen. Meubiliar: Cockaert Design.

Bijzonder lichtrijke leefomgeving

Achter de glazen voordeur bevindt zich de uitnodigende inkomhal. Een strakke kastenwand staat hier in fel contrast met een decoratieve nis. Een tweede, tegenoverliggende glazen deur leidt naar de woonvertrekken waar een overweldigend panoramisch zicht te ontdekken is. De materialen die buiten gebruikt worden, komen ook terug in het strakke interieur en op de vloeren werd betonciré aangebracht. Deze combinatie geeft een strakke, maar tevens warme uitstraling aan het interieur. De salon, de eetplek en de keuken bevinden zich rond een centraal blok. De ruimtes worden afgewerkt met diverse zwarte accenten. Voor extra speelsheid zijn de eettafel en stoelen in diep geborsteld zwart eikenfineer.

Door de speciale vormgeving van de keuken is het echt een eyecatcher in dit strakke interieur. De gelakte kastenwand met inbouwtoestellen loopt het hoekje om tot in de praktijk. De praktijk met annex badkamer, de traphal naar de onderste bouwlaag en het bezoekerstoilet zijn af te sluiten door innovatieve schilderdeuren, met onzichtbaar pivot- of schuifdeurbeslag.

Deuren (Front by Erpicum): Anohid

Strak interieur | Sofie Jacobs, the art of living

Kranen (AXOR) en bad (IDEAVIT): Vertommen Badkamer en Keukens.

Genieten van een sterrenhemel

De boven verdieping is volledig ingenomen door de mastersuite. Ook hier vinden we dezelfde look & feel terug, zo blijft het een strak interieur. De hoge glaspartijen langs drie zijden in de slaapkamer halen de rust van het landschap naar binnen en geven ‘s nachts de mogelijkheid om te genieten van de sterrenhemel vanuit het bed. Door de hoge bomen op de perceelgrens is er geen inkijk mogelijk. In de badkamer is een indrukwekkende, aangename, natuurlijke lichtinval die jou een hemels gevoel geeft. Naast de vloeren en douchewanden, zijn ook de twee vrijstaande wasbakken afgewerkt met betonciré, zodat ze als het ware uit de vloer rijzen. In de meer afgesloten inloop douche heb je door het raam toch een relatie met de slaapkamer en met het landschap.

Arhictect (exterieur): Architektenburo Deventer.

Drie woonniveaus

De architecten hebben een strak en open concept met beton en glas uitgewerkt. Hierdoor kon optimaal gespeeld worden met licht en schaduw en met de relatie tussen binnen en buiten. De villa presenteert zich aan de straatkant als een constructie met twee bouwlagen. Achteraan de woning bevinden zich het terras met zwembad en het aanpalende poolhouse. Door de plaatsing en de stijl van het poolhouse wisten de architecten een unieke dialoog met de woning tot stand te brengen. Stedenbouw liet op deze plaats slechts twee bouwlagen toe. De architecten zagen een mogelijkheid om een deel van de tuin vrij diep uit te graven, waardoor een derde verdieping ontstond waarin drie kinderkamers met gedeelde badkamer, technische lokalen, twee kelders en een garage werden ondergebracht. Deze extra verdieping heeft eveneens een volledige glaswand met uitkijk over de tuin. Doordat dit niveau zich ten opzichte van de straatkant onder de rooilijn bevindt, werd toch voldaan aan de stedenbouwkundige voorschriften.

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Philip Doutreligne, geschreven voor magazine nr.3 2021
Fotografie: Dré Wouters

____
Wil je meer zien van Sofie Jacobs Interieurarchitectuur?