Monumentaal pand met huislift

Aesy liften

In het historische centrum van Maastricht bevindt zich een prachtige monumentaal pand. De woning bestaat uit vier lagen; de historische kelder, de begane grond en de verdiepingen. Met oog op de toekomst wilden de bewoners van dit bijzondere pand de woning graag levensloopbestendig maken. De beste en minst ingewikkelde manier daarvoor bleek een huislift. Om van deze wens werkelijkheid te maken werd de hulp van Aesy liften ingeschakeld, wat resulteerde in dit prachtige ontwerp.  

Huislift, Aesy Liften, The Art of Living

Huislift met strak design 

Een huislift maakt het hele huis toegankelijk en dat was in dit geval een betere optie dan bijvoorbeeld alle leefruimtes naar de begane grond te verplaatsen. De huisliften van Aesy Liften kunnen in vrijwel alle situaties toegepast worden. De transparante lift, met zijn strakke design, kon dan ook mooi geïntegreerd worden in het interieur. De eerder ontdekte authentieke mergelwand, achter het stucwerk van de kelder, zorgt voor een mooi contrast met de moderne huislift.  

Passen en meten 

De historische gewelven van het pand mochten vanzelfsprekend niet aangepast worden, daarom ontstond er een intensieve samenwerking tussen de architect en Aesy Liften. Alles werd in 3D uitgewerkt om er zeker van te zijn dat de lift aan alle eisen en wensen specifiek voor deze monumentale situatie zou voldoen. Zo neemt de lift je probleemloos mee vanuit de donkere wijnkelder naar de lichte bovenverdieping.

Kenmerken van de huislift 

De lift die bij Aesy Liften werd uitgekozen, is een rolstoeltoegankelijke, energiezuinige glazen Ecosilent A-5000 huislift. Kenmerkend van deze uitvoering is dat deze tien DB stiller en 45% energiezuinigers is dan andere liften. Vanwege het schuine dak op de bovenverdieping  heeft de lift daar een halfhoge toegang.

Editor: Media team

Datum: 17-01-2022

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Redactie The Art of Living

Fotografie: Aesy Liften