Monolith zet de zintuigen op scherp 

Wendy Verstrepen

Het 18e-eeuwse herenhuis Tollenberg is een beschermd pand in hartje Schilde dat vandaag conceptstore Monolith, van Wendy Verstrepen, huisvest. Je vindt er een uniek aanbod gericht op interieur, design en lifestyle. Het is een ideale plek om frisse ideeën en nieuwe inspiratie op te doen voor de inrichting van je woning. Monolith werkt uitsluitend samen met zorgvuldig gekozen partners, kwalitatieve en ervaren aannemers en vakmensen. Het interieur van de showroom gebruikt veel natuurlijke materialen, de rode draad in de projecten van de interieurarchitect. Daarmee wordt een aangename, rustige sfeer gecreëerd. In de nieuwe aanbouw in glas zit het op Italiaanse keuken geïnspireerde restaurant Casello. Dat maakt een heerlijk zintuiglijke design-en-dinercombinatie mogelijk.


Conceptstore

Inrichting, conceptstore, Wendy Verstrepen, The Art of Living

Alle leveranciers van de conceptstore

Decoratieve schilderwerken:

Indico Painting

Parket vloeren

Stynen parketwerk

Kokendwaterkraan

Quooker Belgium

Een scala een mogelijkheden

De inkom van de showroom bestaat uit terracotta steen en beige muren. Op het gelijkvloers brengt de ingerichte keuken met notelaar je al heel snel op tal van ideeën. De klassieke eiken vloer wordt hier gecombineerd met plinten en een afgerond tablet uit dezelfde natuursteen. De ruimte is geschilderd in een kalktechniek voor een natuurlijke en lichte look. De gang verbindt de nieuwe ruimte waar het restaurant zit met het oude gebouw. De vergader- en bureauruimte trekt veel licht binnen. De muren zijn afgewerkt in een stuctechniek die over het plafond doorloopt. De kasten zijn een combinatie van stof en kastanjehout. De vloer bestaat uit gebleekte eik. De raamdecoraties zijn heel zacht, soms met een extra toets als contrast met het neutrale kleurgebruik. Voor de lichtarmaturen werkt Wendy samen met Belgische fabrikanten. De showroom dompelt je onder in een interieurbeleving en toont je wat materialen kunnen doen en hoe je ze kan combineren. Je wordt je bewust van een heel scala aan mogelijkheden. Elke techniek roept een andere sfeer op en een minimale nuance kan het verschil maken. In het grote aanbod van de stoffenkamer kan je het textiel voelen en met eigen ogen ervaren hoe je weefsels kan combineren met materiaaltexturen. Decoratieve elementen hebben een tastbare dimensie en een expressieve kracht die je liefst zo dicht mogelijk laat aansluiten bij je eigen leefwereld. De showroom oogt warm en zet in op kwaliteit en bijzondere, natuurlijke materialen. De ontwerpen zijn sober en hebben een uniek en stijlvol karakter. De meubel¬stukken zijn origineel en de details subtiel, maar belangrijk. Elk ontwerp is maatwerk, altijd afgestemd op de persoonlijkheid en de keuze van de klant. Je staat er niet alleen voor. Wendy en haar team helpen je knopen doorhakken, stellen je verschillende opties voor en geven advies over bruikbaarheid en functionaliteit. Je bent hier omringd door experten die zich met plezier verdiepen in je behoeften en voorkeuren.


Conceptstore

Alle leveranciers van de conceptstore

Domotica & verlichting

Smart Living

Binnendeuren, beslag en plinten

Peeters Schrijnwerk

Multidisciplinair en creatief

Monolith ontvangt graag gasten en nodigt artiesten uit om er te exposeren in het witte decor met zachte verlichting en houten vloeren op de bovenverdieping. Om de drie maanden organiseren ze hier een vernissage van een kunstenaar die nauw aansluit bij het denken van de interieurarchitect en die ambacht, vormelijkheid en materie centraal stelt. Zo was Mira Sohlén in maart te gast met prachtige wollen wandtapijten. Daarna toonde porseleinbakster en hofleverancier Anja Meeusen haar werk. Vandaag stelt abstract kunstenaar Sabine Maes tentoon die een dialoog met modern minimalistisch design aangaat en Marlies Huybs toont een poëtische vormentaal met handgemaakte objecten. De expositieruimte geeft volop ruimte aan verschillende creatieve disciplines en trekt je in de mindset van vormelijke denkers. Een bezoek aan Monolith is een totaalbeleving die de zintuigen op scherp zet en je meeneemt naar een andere manier van kijken naar kleur, materie en vorm.

Editor: Media Team RRO

Datum: 06-02-2024

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Hilde Berckmoes

Fotografie: Pilar Shoots

Fotografie: Stéphanie Mathias