Moderne woning met glazen pui en schuifdeuren

Schellen Architecten

Schellen Architecten werd midden jaren tachtig opgericht door Reginald Schellen. Intussen maakt ook zoon Pieterjan deel uit van het dynamische team van twaalf vaste medewerkers. Dat is samengesteld uit ingenieurs, architecten en interieurarchitecten. Ze gaan voor een totaalaanpak en combineren villabouw met meergezinswoningen, kantoorgebouwen en andere projecten.Deze mooie mix zorgt ervoor dat hun know–how gediversifieerd aan bod komt en ruimte biedt voor een brede creativiteit. Zo keken ze tijdens het bouwen van deze woning naar de wensen van de opdrachtgevers en creëerde ze onder andere een heerlijke ruimte die afgesloten kan worden door schuifdeuren.


Ontwerp

Schuifdeuren, keukeneiland, The Art Of Living

Alle leveranciers van het ontwerp

Tuinontwerp & aanleg

Tuinen Joos

Architect

Schellen Architecten

Buitenschrijnwerk

Vossal
Schuifdeuren, keukeneiland, The Art Of Living

”Het interieur en de tuinaanleg sluiten naadloos aan op de taal van de architectuur”

Licht en ruimtelijkheid

De bouwheer en familie woont en werkt vaak van huis uit. Het gezin heeft twee kinderen en voor hen is een centrale, maar aparte cocoonruimte, doormiddel van schuifdeuren, een echte must. Tot slot stond een energie neutrale woning, met een zeer laag energiepeil, op het verlanglijstje. Reginald Schellen: “Lichtbeleving en ruimtegevoel speelden een grote rol, alhoewel de achtertuin hier op het noorden georiënteerd was. Als antwoord hierop hebben we deze villa in een L-vorm ontworpen. Door deels te werken met één verdieping, kan de zon eroverheen schijnen, waardoor zowel warmte als licht aan de voorzijde van het huis te vinden is in de voormiddag.”


Benedenverdieping

Schuifdeuren, keukeneiland, The Art Of Living

Alle leveranciers van de benedenverdieping

Maatwerk keuken

Wood You

Raamdecoratie

Callens interiors

Leefruimtes

Van in de hal bereikt men met gemak het kantoor. In deze hal bevinden zich ook een discreet verborgen gastentoilet, de vestiaire met inbouwkasten en de toegang tot de leefruimte via een glazen deur in staallook. Vanuit de inkom kun je ook meteen een blik werpen op de tuin en de waterpartij. Dit zorgt voor een aanzienlijke visuele vergroting van het geheel. In de leefruimte vallen meteen de twee schuifdeuren op, waarachter je ontspannen kunt gamen, relaxen, tv-kijken of snoezelen. Je bent er even in je eigen wereld, afgeschermd van alle geluid en licht. Links wacht een grote zithoek met een gezellige open haard in topdesign. Zithoek en keuken lopen naadloos in elkaar over. Door de zigzagbouwvorm kijk je vanuit de zithoek niet rechtstreeks in de keuken. “De eettafel grijpt als het waren over het kookeiland heen. Dat komt omdat we werkten met een kook- en zitgedeelte van diverse hoogten. Hulp nodig in de keuken? Daar zorgt de apparatuur aan de glazen achterwand wel voor. Het glas weerspiegelt en creëert meteen een diepte-effect. Het geeft de keuken ook een strak en luxueus uitzicht. Het is niet alleen tendentieus, maar ook makkelijk in onderhoud”, zegt architect Schellen.


Badkamer

Schuifdeuren, keukeneiland, The Art Of Living

Alle leveranciers van de badkamer

Maatwerkkasten en wasbmeubel

Wood You
Schuifdeuren, keukeneiland, The Art Of Living
Schuifdeuren, keukeneiland, The Art Of Living

Functionele slaapvertrekken

De bewoners kozen voor drie sobere, maar functionele slaapkamers. Minimalistisch en esthetisch zeer knap, maar ook vooral praktisch en rustgevend. De ouders slapen aan de tuinkant. Er is gekozen voor een aparte suite als grote dressing en zowel de ouders als de kinderen beschikken over een aparte badkamer. Een vrijstaand bad is hier de blikvanger. Achter het bad bevindt zich nog een muurtje dat onopvallend een douche en toilet verstopt. Tot slot is er nog een ruimte die momenteel dienstdoet als fitness, goed voor de conditie.


Tuin

Schuifdeuren, keukeneiland, The Art Of Living
Schuifdeuren, keukeneiland, The Art Of Living

Tuinontwerp

Het interieur en de tuinaanleg sluiten naadloos aan op de taal van de architectuur. Het tuingedeelte werd ontworpen en aangelegd door Tuinen Joos. “Om de tuin te betreden, moet je over een waterpartij afgewerkt met stapstenen om zo het terras te bereiken. Dat is windvrij en je kunt er na de zonsondergang nog tot in de late uurtjes genieten. Maar ook wanneer je binnenblijft, zul je door de slank verzonken schuiframen in de vloer maximaal en comfortabel het groen kunnen appreciëren.”

Editor: Media team

Datum: 21-06-2022

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Jempi Welkenhuyzen

Fotografie: Robin Van den Akker