moderne wellness, the art of living, schellen architecten

Moderne wellness | Schellen architecten

Een witte, geblokte woning met een moderne wellness, kenmerkt zich door de typerende stijl van Schellen Architecten. Toch is iedere woning anders doordat er gekeken wordt naar de persoonlijke wensen van de bewoners. Dit wordt vervolgens meegenomen in het ontwerp door Schellen Architecten.

Eenvoud is rust

Bij deze woning was het enorm belangrijk dat het ontwerp strak was en veel symmetrie bevatte. Voor de bewoners is eenvoud rust. De verhoudingen moeten kloppen en in balans staan en geen onnodige poespas die de rust zou kunnen breken. Alles van te voren uitdenken is dan ook een van de grootste klussen dat komt kijken bij het ontwerpen van een woning. Je loopt op deze manier namelijk geen risico dat sommige bedachte elementen toch niet zo tot uiting komen als je gedacht had.

moderne wellness, the art of living, schellen architecten

Rust staat centraal

Rust staat centraal in deze woning, alles is tot in detail afgewerkt en het lichte kleurenpalet versterkt deze sereniteit. Achterin het huis is een wellnessgedeelte gevestigd dat je meteen vanuit de achtertuin kunt bereiken. Vaak hoor je dat bewoners die een moderne wellness, zwembad of sauna in huis hebben, er niet heel vaak gebruik van maken. In dit huis is dat wel anders, iedereen maakt er veelvuldig gebruik van en geniet van de oase van rust die in deze woning heerst.

moderne wellness, the art of living, schellen architecten

Moderne wellness

De moderne wellness bestaat uit een ingebouwde sauna met daarnaast een douchegedeelte. Hier kun je jezelf even opfrissen en een koude douche nemen die je doorbloeding bevorderd. Naast de sauna staan twee comfortabele ligbedjes en een televisie waar je nog even optimaal kunt uitrusten met een drankje.

moderne wellness, the art of living, schellen architecten

Ruimtes zonder poespas

Kenmerkend aan de ontwerpen van Schellen Architecten is een centrale, lichte vide. Een vide geeft een enorm ruimtelijk effect en zorgt ervoor dat het huis een open karakter krijgt. Hierdoor is er op de eerste verdieping geen lange gang te vinden, maar een open lichte ruimte waar aan de weerzijde de slaap-en badkamers zitten. Ook in de badkamer is hetzelfde concept aangehouden als in het overige huis, een ruimte zonder poespas. Strakke meubelen en tegels met betonlook van Vloer- en Tegelwerken Walter Smet. De bewoners zijn enorm blij met het resultaat en spreken dan ook met lof over Schellen Architecten.

 

Tekst: Celine Jacobs
Fotografie: Jaro van Meerten

___

Wil je de hele villa bekijken?


Web editor: Media team     |

Datum: 14 | nov | 2018


Tags: , , , , ,

Gerelateerde artikelen

Categorieën

Hoofdmenu

Social Media

error: Content is protected !!