Moderne villa | VVR Architecten
Moderne villa | VVR Architecten
Moderne villa | VVR Architecten
Moderne villa | VVR Architecten
Moderne villa | VVR Architecten
Moderne villa | VVR Architecten
previous arrow
next arrow

Verbouwing moderne villa | VVR Architecten

Uitgangspunten voor de woning waren licht, ruimte en rust

Richard van Rijen, architect en tevens mede-eigenaar van VVR Architecten, maakte het ontwerp voor de verbouwing van een grote villa. De bewoners wilden het pand laten moderniseren en er moest een vakantiegevoel gecreëerd worden. Het pand kende een turbulente geschiedenis van verschillende eigenaren, wat zich uitte in een diversiteit aan stijlen die aan de architectuur waren toegevoegd. De volledige woning werd daarom gestript.

Uitgangspunten voor de nieuwe woning waren licht, ruimte en rust. Zo is er een nieuwe entree gemaakt die uitzicht biedt over de gehele woning. Daarnaast is er gekozen voor het gebruik van strakke lijnen en veel glas om een moderne, open sfeer te creëren. De glazen balustrades zijn hierbij geleverd door de firma Storax. De bijna ‘doorzichtige’ deuren en het parket zijn door Tilborghs uit Kalmthout geplaatst. Deze elementen vormen een mooi contrast met de opvallende kozijnen, die zijn geplaatst door Herman van den Bergh.

Verhoogde tuin

Het woongedeelte is op de eerste verdieping gerealiseerd. Daarnaast is de tuin verhoogd tot woonkamerniveau. Op de eerste verdieping is bovendien een groot terras gecreëerd, zodat er optimaal genoten kan worden van de buitenomgeving en het gewenste vakantiegevoel perfect tot uiting komt.

Warme sfeer
Naast het ontwerp voor het exterieur, werd ook het interieur voor een groot deel door VVR Architecten ontworpen. Zoals een maatwerk keuken en een grote dressing, die beide zijn uitgevoerd door Vado Keukens uit Essen. Costermans Tegelwerken zorgde voor de prachtige tegels. Daarnaast werd er door het bureau een tunnelhaard ontworpen. Richard: “Hierdoor is het mogelijk om van twee kanten bij de haard te zitten en te genieten van de warme sfeer.” Aan de achterkant is plaats om hout te stapelen. Het ontwerp voor de haard is keurig uitgewerkt door Stûv.

Maatwerk keuken, Vado Keukens, kookeiland, wit, moderne villa, VVR Architecten

Deze schitterende keuken is gerealiseerd door Vado Keukens.

Costermans Tegelwerken zorgde voor de prachtige tegels in de keuken.

Strakke, witte keuken, maatwerk, Vado Keukens, moderne villa, VVR Architecten

Het parket, evenals de deuren in de woning, zijn geplaatst door Tilborghs Hout & Interieur uit Kalmthout.

Het is genieten bij de sfeervolle haard van Stûv.

Woonkamer, eettafel, sfeervol, open haard, tunnelhaard, Stuv, moderne villa, VVR Architecten


“Dankzij de tunnelhaard is het mogelijk om van twee kanten te genieten van de warme sfeer”


Woonkamer, loungebank, hoekbank, televisie, sfeervol, Eric Kant, meubilair, moderne villa, VVR Architecten

Eric Kant werd ingeschakeld voor het meubilair.

Hal, vide, trap, moderne villa, VVR Architecten

De glazen balustrades zijn gerealiseerd door STORAX.

Badkamer op maat
VVR heeft ook de badkamer van de master bedroom op maat ontworpen. Hierbij is gekozen voor bijzondere donkere tegels van Mosa. De badkamermeubelen zijn door de opdrachtgevers zelf gekozen. De overige meubelen in de woning zijn veelal een design van Eric Kant en ook een eigen keuze van de opdrachtgevers.

Optimaal tot rust komen
Ook het zwembad is vernieuwd. Dit gebeurde in samenwerking met Luc de Schepper Zwembaden. De tegels zijn hierbij geleverd door Nesto Holland Tegelwerken. Deze ruimte is een heerlijke plek geworden om te ontspannen en optimaal tot rust te komen.

Zwembad, binnenzwembad, Luc de Schepper, wellnessruimte, moderne villa, VVR Architecten

Een heerlijk zwembad van Luc de Schepper Zwembaden. De tegels rondom het zwembad zijn van Nesto Tegelwerken.


“Deze ruimte is een heerlijke plek geworden om te ontspannen en optimaal tot rust te komen”


Goede harmonie
Hoewel het vernieuwingstraject prettig verliep, waren er ook wat uitdagingen. “Tijdens het strippen stuitten we op veel bouwkundige verrassingen, zoals vreemde constructies”, aldus Richard. “Gelukkig hadden we een geweldig team, waardoor we snel konden schakelen.” Zo heeft Aannemersbedrijf Kees Goossens de verbouwing perfect uitgevoerd en heeft Martin Coppens, bouwcoördinator van Allure Real Estate, alles goed begeleid. De constructies zijn verder uitgevoerd door Constructie Adviesbureau De Wissel. Daarnaast heeft PVD Verlichting een prachtig lichtplan gemaakt, dat perfect aansloot bij de ruimtes. “Door de prettige samenwerkingen was er een goede harmonie en hebben we een prachtig geheel neer kunnen zetten van hoge kwaliteit.” Het eindresultaat is een moderne woning geworden met een prettige, warme sfeer en een duidelijke stijlkeuze. De opdrachtgevers geven aan erg enthousiast te zijn en met veel plezier in de woning te wonen.

 

Tekst: Webredactie
Fotografie: Hendrik Biegs

 

___

Deze bedrijven werkten mee aan de realisatie van dit project: