previous arrow
next arrow
Slider

Moderne villa | Schellen Architecten

De bouwheren van deze strakke, hedendaagse villa houden van het buitenleven en af en toe ook van een balletje slaan. Wanneer ze dit zuidwestgerichte perceel aan de rand van de golfclub konden verwerven, twijfelden ze dan ook geen seconde. Bijkomend voordeel van dit perceel was dat de opgelegde bouwvoorschriften vrij soepel waren en er vrij diep gebouwd mocht worden. Architect Reginald Schellen en zijn team bouwden er een moderne villa waar binnen en buiten in elkaar overvloeien. Een regelrechte hole-in-one zeg maar.

moderne villa, schellen architecten, strak interieur

Elke dag in open lucht

Het was de uitgesproken wens van de bouwheren om zoveel mogelijk van het buitenleven te kunnen genieten. Het concept van de woning werd hier dan ook helemaal op afgestemd. De woonkeuken staat haaks op de rest van de woning en geeft toegang tot het verhoogde terras en het lagergelegen buitenzwembad. In het verlengde van de woonkeuken bevindt zich de overdekte buitenruimte met bar, eet- en zithoek, die op hun beurt doorlopen in een poolhouse met douche, kleedruimte en toilet.

moderne villa, schellen architecten, strak interieur

De sfeervolle woonkamer is voorzien van een open haard van De Backer Haarden en de audio & video is afkomstig van Altronik NV.

Klimaataanpassingen

Er werd eveneens rekening gehouden met ons wisselvallig klimaat. Het verhoogde terras is daarom grotendeels overdekt met een licht ogende uitkraging. Deze zorgt voor beschutting tegen de felle zomerzon en neemt zo goed als geen licht weg. Ook de buitenruimte is overdekt als beschutting tegen de zon of als bescherming tijdens dagen met minder weer. In de uitkraging en overdekking werden lichtkoepels en warmtestralers aangebracht om ook later in het jaar nog volop te kunnen genieten van deze moderne villa.

moderne villa, schellen architecten, strak interieur


“Schellen Architecten stond in voor zowel de architectuur als voor het interieur”


moderne villa, schellen architecten, strak interieur

Eén sluitende visie

Er werd royaal gebruik gemaakt van hout en natuursteen. Strak, maar toch met een warme en gezellige toets. Het parket in de leefruimte harmonieert mooi met de Cotto d’Este tegelvloeren. Deze keramische tegels van 1 X 1 m werden toegepast in de woonkeuken en lopen ook buiten door op het verhoogde terras en de zwembadomranding.

moderne villa, schellen architecten, strak interieur


“Het onbelemmerd panoramisch zicht op de golf en het omliggende groen valt meteen op”


Achteraan opengewerkt

Achteraan is alles opengewerkt met riante schuiframen. De keuze hiervoor viel op het Hi-Finity systeem van Reynaers met extreem slanke profielen, die een onbelemmerd zicht bieden op het verhoogde terras, de overdekte buitenruimte, het zwembad en het aanpalende golfterrein. Het bouwperceel vertoont een niveauverschil van ongeveer 1 meter, waardoor deze moderne villa  naar achter toe afloopt als een soort podium of eretribune met geprivilegieerd zicht op de omgeving.

moderne villa, schellen architecten, strak interieur

De spetterende moderne woning is ontworpen door Schellen Architecten. Gestels Zwembaden zorgde voor de plaatsing van dit luxueuze zwembad. De omliggende tuin en terrassen werden ontworpen en aangelegd door Tuinen Joos BVBA.

Functionele indeling

Op het gelijkvloers bevinden zich aan de straatzijde de garage voor drie wagens en de artsenpraktijk met wachtruimte. Direct hierachter een grote open leefruimte met eetplaats en een haaks daarop staande leefkeuken met berging en buitenruimte in het verlengde. Het onbelemmerd panoramisch zicht op de golf en het omliggende groen valt meteen op en vormt de grootste troef van de woning. Op de verdieping treffen we de master bedroom aan met dressing en aansluitend de badkamer met ligbad en douchecel. Hiernaast bevinden zich een gastenkamer en de twee kinderkamers. In de kelder bevinden zich de wijnkelder van de bouwheer en ontspanningsruimtes waar bewoners en gasten kunnen fitnessen, een partijtje pingpongen of ontspannen aan de bar.

 

Tekst: Philip Doutreligne
Fotografie: Robin van den Acker

___

Wil je meer projecten zien van Schellen Architecten?


Web editor: Media team     |

Datum: 30 | apr | 2020


Tags: , , , , ,

Gerelateerde artikelen

Categorieën

Hoofdmenu

Social Media

error: Content is protected !!