Moderne villa met ultiem vakantiegevoel

NANO Architecten

“We denken volgens grote lijnen, maar we leven ons uit in de details,” is een uitspraak van Andy Gijbels. Goed op de hoogte zijn van de meest moderne technieken is belangrijk voor zijn bureau NANO architecten. Daarom draagt hij met trots het label ‘energiezuinig architect’. Maar technisch vernuft komt pas tot zijn recht als het helpt de dromen van de bewoners waar te maken. Om woonwensen werkelijkheid te maken is luisteren een essentiële eigenschap in zijn vak, vindt hij. Het belang daarvan blijkt uit de tevredenheid van zijn opdrachtgevers, bij een nieuwe moderne villa, renovatie of enkel advisering.


Exterieur

Passie voor herinrichten

Voor sommige mensen is verhuizen en herinrichten een passie. Dat geldt zeker voor de bewoners van deze moderne villa die hiermee al hun vijfde project realiseerden. De villa is schitterend gelegen aan de rand van het bos, waarvan de bomen optisch deel uitmaken van de tuin. “Als we ’s avonds op het terras zitten en er staat wat wind, dan horen we het ruisen,” vertelt de bewoonster. “We wanen ons dan echt midden in de natuur.” Lamellen in de halfopen overkapping zorgen afwisselend voor zonlicht of beschutting en verkoeling. Het terras is zowel vanuit de echtelijke slaapkamer als de keuken en de living toegankelijk. “De insteek was dan ook een woning die een vakantiegevoel uitstraalt,” zegt Andy Gijbels, van NANO architecten, die tekende voor het ontwerp en de bouwbegeleiding


Keuken

Moderne villa, maatwerk, NANO Architecten

Leveranciers van de keuken

Kokendwaterkraan

Quooker

Pas- en meetwerk

“Het perceel heeft een trapeziumvorm, hierdoor dreigde het huis aan de voorkant smaller uit te vallen als ik het aan de achterkant breed maakte,” legt Andy Gijbels uit. “Daarnaast stond het grondwater erg hoog en tenslotte leverden enkele woonwensen, zoals een open ruimte op kelderniveau, heel wat pas- en meetwerk op.


Verdiepingen

Moderne villa, maatwerk, NANO Architecten

Leveranciers van de verdiepingen

Shutters

Livium

Natuursteen

Tuytelaers

In de grond verzonken

Boven bevindt zich het prachtige woongedeelte, de keuken en de vertrekken van de eigenaren. “De kelderverdieping heeft een aparte ingang. Het is een aparte woonruimte, bestemd voor de beide zonen, die er hun kamers, bergruimte en gedeelde badkamer hebben. Daglicht in de slaapkamers werd gerealiseerd via wat je een ‘keldertuin’ zou kunnen noemen. Als het regent mag de kelder natuurlijk niet onderlopen, dus hebben we ook voor een uitstekende afwatering gezorgd, ”aldus Andy. Met een kelderverdieping als volwaardige woonruimte en zonder bovenverdieping is de moderne villa eigenlijk een in de grond verzonken woning. Desondanks oogt de woning van binnenuit en buitenaf licht, open en zonnig. Het zwembad, de comfortabele ligstoelen en geopende terrasdeuren dragen verder bij aan het ultieme vakantiegevoel.

Editor: Celine Jacobs

Datum: 21-07-2022

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Sanne Bender (gebaseerd op een tekst van Jeroen Kuypers)

Fotografie: Jaro van Meerten