Moderne villa met 360° beleving

CUBYC Architects

De bouwheren, een jong gezin met twee kinderen, wensten een inplanting op het 1.550 vierkante meter grote  hoekperceel  waarbij  optimaal  genoten  kon  worden van de tuin en de zichten op het nabijgelegen bos. De woning is vooraan vrijwel volledig gesloten en  achteraan  maximaal  opengewerkt.  De  bouw-heer is op bouwtechnisch vlak zelf niet onbeslagen. Zo vertaalde hij tal van eigen ideeën in schetsen en tekeningen, wat tot een bijzonder constructieve samenwerking met de architect leidde.


Woning

Villa, Uitzicht, Vakantiesfeer, The Art of Living

Alle leveranciers van de woning

Meubelmakers met natuursteen

Potier Stone

Betonlook gevelbepleistering binnen/buiten & crepiewerken

Pleisterwerken Delrue Jp
Villa, Uitzicht, Vakantiesfeer, The Art of Living

Een frisse verademing

De  bouwtypologie  in  de  wijk  kan  hoofdzakelijk  als  traditioneel  bestempeld  worden, waardoor deze villa voor een frisse verademing zorgt in de omgeving. De woning bestaat uit twee gestapelde volumes. De gelijkvloerse gevel werd  bekleed met een lattenwerk in tropisch hardhout, waarin ook de voordeur en de garagepoort verwerkt zitten. De  verdiepingsgevel werd bekleed met een gladde crepi in betonlook. De voorgevel is nagenoeg volledig gesloten met uitzondering van het raam in de logeerkamer, dat in een zwart glazen kader vlak met de voorgevel werd ingekleefd.

Permanente vakantiesfeer

Niet enkel de nabijheid van de zee maar ook de indeling en aankleding van  de  woning  brengen  een  permanent  vakatiegevoel  teweeg.  De  lichtrijke  hal  met  gietvloer  biedt  een  doorzicht  naar  de  living  en  de  achterliggende tuin. De hal staat in verbinding met het centraal blok, dat  de  trappenhal  vormt  en  circulatie  in  de  woning  bepaalt.  Rechts  van de hal geeft een gang met witgelakte kastenwanden toegang tot de keuken. Achter de kastenwanden werden de technieken en functionele ruimtes  ondergebracht.  In  de  keuken  is  de  witgelakte  kastenwand  voorzien van een kooknis. Het imposante eiland oogt massief monolitisch en  beschikt  over  een  blad  én  zijkanten  in  Arabescato  Orobico.  Het  marmer kreeg een speciale behandeling, waardoor het een grijsblauwe schijn  vertoont.  De  keukenvloer  bestaat  deels  uit  parket  en  deels  uit  een gietvloer. Op andere plekken in de woning werd gewerkt met een brede  eiken  plankenvloer.  De  keuken,  net  als  de  andere  beneden-ruimtes, beschikt over grote  schuiframen met slanke, minimalistische profielen, waardoor binnen en buiten in elkaar overvloeien. Naast de keuken  werd  een  thuiskantoor  ingericht.  In  de  eetplaats  prijkt  een  grijze  ovalen tafel onder drie pendels met rieten kappen, die de relaxte vakantiesfeer  extra  onderstrepen.  De  bijhorende  wish-bone-eetstoeltjes  zijn  in  blank  hout.  In  het  verlengde  van de eetplaats bevindt zich het salon. Beide vormen één grote ruimte met een eiken plankenvloer. Een lange wand bevat kasten en nissen. De gashaard rust op een lange,  lage  sokkel  van  arabescato  orobico.  Een  deel  van  de  wand  is  voorzien  van  een  groot  schuifpaneel,  dat dienstdoet als deur en als paneel om de tv achter te verbergen. Een deel van de lange wand is afgewerkt in  mortex,  die  doorloopt  naar  buiten  en  de  connectie  met  de  tuin  versterkt.  Overal  zijn  luidsprekers  in  het  plafond ingebouwd. Het plafond is gedeeltelijk verlaagd, waardoor de gordijnrails onzichtbaar zijn.


Bovenverdieping

Villa, Uitzicht, Vakantiesfeer, The Art of Living

Alle leveranciers van de bovenverdieping

Maatwerk totaalproject

QUBE interior

Kranen & Douche

Hotbath
Villa, Uitzicht, Vakantiesfeer, The Art of Living
Villa, Uitzicht, Vakantiesfeer, The Art of Living

Geclusterd rond een centraal blok

Op  de  verdieping  bevinden  zich  de  mastersuite,  twee  kinderkamers,  een  extra badkamer en een logeerkamer. De traphal met eiken trap bevindt zich in  een  centraal  geplaatst  blok,  waarrond  zich  de  circulatie  afspeelt.  Een  lichtkoepel trekt extra licht naar binnen in de traphal. Op de verdieping werd eveneens  gewerkt  met  een  eiken  parket  en  de  wanden  zijn  voorzien  van  witgelakte  kasten  met  ingefreesde  handgreep  en  kamerhoge  deuren.  De  circulatiezone wordt verlicht met een ledstrip in het plafond. Aan de tuin-zijde is de verdieping over de hele breedte van de woning voorzien van een  hardhouten wandelgang met een profielloze glazen balustrade, beschut door  een  luifel.  Verschillende  slaapkamers  geven  via  een schuifraam uit op deze wandelgang en op de tuin. De mastersuite omvat een aaneengeschakelde slaapkamer, badkamer en dressing. In de masterbadkamer werd  gewerkt met  mortex  vloeren  en  wanden.  Een  vrijstaand  ligbad  staat tegen een partiële wand en vormt zo de afscheiding met  de  inloopdouche.  Het  kraanwerk  is  zwart  en  het  lavabomeubel is voorzien van een blad in corian en witte kastenfronten. De dressing is rondom voorzien van witgelakte kasten en een nis met een grote spiegel.


Buitenruimtes

Villa, Uitzicht, Vakantiesfeer, The Art of Living

Leveranciers van de buitenruimtes

Architect

CUBYC architects

Buitenmeubilair

Meubili BVBA

Luifel leverancier

Torck Exterieur
Villa, Uitzicht, Vakantiesfeer, The Art of Living
Villa, Uitzicht, Vakantiesfeer, The Art of Living

Loungen en feesten

Aan de woning bevinden zich achteraan twee terrassen, waarvan één  onder een luifel. In de luifel zitten de luidsprekers, de verlichting en de verwarming verwerkt. Beide terrassen zijn bedekt met keramische tegels. Buiten is er ook ruimte  om  te  feesten.  Een  van  de  terrassen  geeft  immers  toegang  tot  een  overdekte bar. overdekte bar, waarvan de binnenwanden roze zijn geverfd. Buitenmeubilair: Meubili BVBALuifel leverancier: Torck ExterieurArchitect: CUBYC architectsEen gimmick én een knipoog naar de favoriete kleur van de kinderen  maar  alvast  ook  een  leuke  eyecatcher  voor  de  bezoekers. De  bewoonbare  oppervlakte van deze kustvilla bedraagt 360 vierkante meter, nog eens aangevuld met 60 vierkante  meter    kelderruimte.  De  woning  is  voorzien  van  airco en van een Velbus-domoticasysteem.

Editor: Rob van Sambeeck

Datum: 18-11-2022

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Philip Doutreligne

Fotografie: Yannick Milpas