Moderne villa | Icoon architecten
Moderne villa | Icoon architecten
Moderne villa | Icoon architecten
Moderne villa | Icoon architecten
Moderne villa | Icoon architecten
previous arrow
next arrow

Moderne villa | Icoon.be architecten

De eigenaars van deze moderne villa hadden nog niet lang geleden een andere droom. Ze wilden wonen in het groen, in een klassieke, traditionele villa. Een ontmoeting met architect Frederik De Smet van Icoon.be architecten deed hen anders beslissen. De plannen voor een klassieke bouwtrant werden opgeborgen en ingeruild voor een strakke, moderne villa. Smaken kunnen nu eenmaal veranderen.

Moderne villa , Icoon architecten, the art of living

De woning werd voorzien van geavanceerde domotica door IPBuilding.

De haardenbouwers van AMA haarden brachten extra sfeer in de woning.

Overvloedig lichtinval

De inkomhal werd voorzien van wanden met inbouwkasten die dienst doen als vestiaire en opbergruimte. Ook het gastentoilet werd hierin verwerkt. Meteen valt de overvloedige lichtinval op. De zuidgerichte achtergevel bestaat dan ook volledig uit plafondhoge ramen en schuifdeuren met verzonken dorpels. Aan de straatkant is de gevel gesloten, enkel subtiel onderbroken door de voordeur en de geïntegreerde garagepoort in cederhout.

Moderne villa , Icoon architecten, the art of living

Ergonomische keuken

Links van de inkom bevindt zich de open keuken. Op de benedenverdieping werd overal gekozen voor een massief eiken parket op de vloer. Er werd enkel gewerkt met de kleuren zwart, wit en naturel beige. In de ergonomische keuken werden werkblad, aanbouwtafel en keukeneiland gerealiseerd in zwarte Dekton. De kastenwand is wit, net als in de hal. In deze wand zit de deur verborgen die leidt naar de bijkeuken en keldertrap. Een zwarte schuifdeur geeft toegang tot de garage.

Moderne villa , Icoon architecten, the art of living

Trouilliez interieur realiseerde de unieke keuken op maat. De bewoners beschikken over instant kokend water met de Quooker kokendwaterkraan.

Moderne villa , Icoon architecten, the art of living

L.A. Ramen Lanssens leverde het ambachtelijk, aluminium schrijnwerk. Janssens-Lo verzorgde naast de raamdecoratie tevens het schilderwerk.

Combinatie van zwart en wit

Rechts van de inkom bevinden zich de eetruimte en zithoek. Ook hier worden wit en zwart gecombineerd. Wit voor de kastenwand en zwart voor de eettafel. Een zwarte contrastmuur loopt door in de tv- en zitruimte. Schuifdeuren bekleed met keramische steen verbergen een flatscreen tv. Eronder bevindt zich een ingebouwde gashaard. Een monumentale vide zorgt hier voor extra lichtinval en een vrij zicht op de nachthal.

Moderne villa , Icoon architecten, the art of living

De witte trap werd uitgevoerd in staal en glas.

Royale badkamers

Het tweede volume herbergt de nachthal en de slaapvertrekken. Balustrades in helder glas zonder tussenstijlen vergroten het effect van licht en openheid. Rechts bevindt zich de master vleugel met een grote slaapkamer, voorzien van een vrijstaand designbad en en suite badkamer met royale inloopdouche. De achterwand van de inloopdouche wordt gevormd door een epoxy kunstwerk van Turco. Glazen afscheidingswanden werden voorzien van sfeervolle, geïntegreerde LED-verlichting. De dressing bevindt zich tussen de master bedroom en de doucheruimte in. Aanpalend werd er een wasruimte voorzien.
Links van de nachthal is het domein van de tienerzoon met een al even royale doucheruimte. Voor de vloer in deze douchekamer werden dezelfde tegels gebruikt als voor het terras beneden. Opvallend in beide douchekamers is de grote lichtstraat bovenaan.

Ventico voorzag in de warmte-installaties, zoals airco, ventilatie en een warmtepomp.

Grote terrassen en zwembad

De tuin biedt zicht op de vele oude sparren in de omgeving en wordt door de glazen gevel als het ware naar binnen gezogen. Ook de grote terrassen en het zwembad lijken daardoor deel uit te maken van de leefruimte, wat voor een onmiskenbaar zuiders vakantiegevoel zorgt. Vanuit de nachthal is een tweede terras bereikbaar, waar al vroeg van de eerste zonnestralen genoten kan worden.

Moderne villa , Icoon architecten, the art of living

Het buitenmeubilair is afkomstig van BuitenHof Tuinmeubelen.

Moderne villa , Icoon architecten, the art of living

Geavanceerd domoticasysteem

Functies in de woning worden aangestuurd door een geavanceerd domoticasysteem en er werd geopteerd voor vloerverwarming in combinatie met een warmtepomp. De eigenaars zijn extreem tevreden dat ze uiteindelijk voor een moderne villa hebben gekozen.

 

Tekst: Philip Doutreligne
Fotografie: Jurrit van der Waal

___

Wil jij meer projecten zien van Icoon.be Architecten?