Moderne tuin, Sparq tuinen, tuinaanleg, natuur, The Art of Living

  • Sparq Tuinen
  • Spegelt 40
  • 5674 CD Nuenen

Moderne tuin met poolhouse en zwembad | Sparq Tuinen

Een tuin als deze verdient een passend tuinontwerp. Sparq Tuinen ging hiermee aan de slag. De grote tuin biedt veel mogelijkheden voor rust en ontspanning. In het ontwerp van Sparq Tuinen vormen het zwembad en het luxe poolhouse het nieuwe centrum van deze moderne tuin.

Tuinontwerp met zwembad

De voormalige tuin bestond uit een versleten speelgazon. Aangezien de kinderen te oud zijn om daar nog actief te zijn, wilde de ouders graag nieuwe opties bekijken. Een wens was een zwembad zodat de tuin een nieuw leven in geblazen zou worden. De tuin is volledig op de schop gegaan. Nu vormt het zwembad de verbindende schakel tussen het overdekte terras aan het woonhuis en het nieuwe poolhouse. Het poolhouse bestaat uit drie onderdelen. Het dichte deel biedt ruimte aan de zwembadtechniek en is de berging voor de fietsen. Het tweede deel kan worden afgesloten met glazen wanden en is een extra buitenkamer met TV, heaters en luxe loungebanken. Het laatste deel is overdekt en heeft door de open muur een verbinding met de ligbedjes op het zonneterras.

Moderne tuin, Sparq tuinen, tuinaanleg, natuur, The Art of Living

Tuinarchitectuur biedt houvast

Aangezien de opdrachtgevers beiden een drukke baan hebben moest het onderhoud beperkt zijn. Een maairobot houdt het gazon bij. De beregening sproeit automatisch. Door de strakke indeling van het architectonische design – de signatuur van Sparq Tuinen – is het beeld altijd rustig en verzorgd. Enkele treden zorgen voor een speels effect en lossen het aanwezige hoogteverschil op. Antracietkleurige muren vormen een mooi kleurcontrast met de warmte van het houtwerk.

Moderne tuin, Sparq tuinen, tuinaanleg, natuur, The Art of Living

Luxe poolhouse

Het poolhouse is een mooie plek om tot rust te komen na een drukke werkdag. Bij slecht weer kunnen de glaswanden afgesloten worden en met de heater aan is het er goed toeven. Ook voor de tienerkinderen is het een heerlijke chill plek om met vrienden tot laat te hangen. Natuurlijk is het poolhouse voorzien van een TV en goede wifi!

Strakke tuin met grote vlakken

De beplanting is in grote groepen aangeplant. Al na een eerste groeiseizoen zijn de vlakken bodembedekkend en dus valt het onderhoud terug naar een lager niveau. De keramische tegels zijn gevoegd en eenvoudig schoon te houden. Enkele strategisch geplaatste meerstammige bomen zijn prachtige sfeermakers en vormen een fraai vormcontrast met de strakke belijning.

Tekst: Marlou Peters – Overkamp
Fotografie: Sparq Tuinen

____

Sparq Tuinen

____

Meer projecten van Sparq Tuinen bekijken?