Moderne tuin met luxe veranda

Sparq Tuinen

Vlakbij het centrum van Waalre ligt deze woning met haar ruimtelijke, moderne familietuin. Ondanks de strakke lijnen en de rustige basis was het van belang dat de tuin ook van een sfeervolle uitstraling werd voorzien. De veranda is hier dan ook het perfecte voorbeeld van. De houten vlonder en het lichte tuinmeubilair staan mooi in contrast met de grote wolken van verzachtende beplanting. Een knap staaltje, functionele, tuinarchitectuur van Sparq Tuinen.  

Moderne tuin, zwembad, groen, terras, the art of living

Zwembad en de veranda 

Met een gezin dat, naast de ouders, uit zes kinderen bestaat, is een groot zwembad wel op zijn plaats. Deze parel is goed bereikbaar, maar niet zichtbaar vanuit het huis. Met het Nederlandse klimaat is het immers wel zo prettig om niet altijd tegen het roldek aan te kijken. Dit zwembad ligt prachtig ingebed tussen al het groen. Een uitermate geschikte plek om de verkoeling op te zoeken op een warme zomerdag. 

 

Luxe veranda voor het hele gezin 

Het bijgebouw, de veranda en de tuinmuur die hierop aansluiten zijn ook onderdeel van het tuinontwerp. Op het luxe, overdekte terras kunnen de bewoners barbecueën of ontspannen op de loungeset. De open haard maakt het, ook ’s avonds, een fijne plek. Zelfs in de winter kan er gebruik gemaakt worden van de veranda. Een heerlijke plek om te genieten van een goede film, of memorabele muziek. Kortom, het hele terras staat in het teken van sfeer en samenzijn.  

Waterspel in het zwembad 

Ook het waterspel is door de tuinarchitect ontworpen. Dit pompt het zwembadwater rond. De RVS waterpijpen zijn op maat gemaakt en op de pompinstallatie van het bad aangesloten. Een plezierig element voor de kinderen. Tot slot? De voortuin. Dit is een stoere combinatie van robuuste betonplaten en een oprit van grijze split. Een modern, maar sfeervol tuinontwerp van de architecten van Sparq Tuinen.  

Editor: Media team

Datum: 24-03-2022

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Redactie The Art of Living

Fotografie: Sparq Tuinen