Moderne tuin met landelijke elementen | Buijtels Buitengewone Tuinen 

Je ziet het steeds vaker; een combinatie van verschillende stijlen. Zo ook bij deze nieuwbouw boerderij. In het woonhuis zijn landelijke elementen te herkennen, zoals het prachtig rietgedekte dak. Toch wilden de bewoners deze landelijke stijl niet 100% doortrekken in tuin en gaven ze Buijtels de opdracht om een landelijke, maar moderne tuin te realiseren.

Modern  

Vanuit de serre word je door de moderne bestrating begeleid naar de tuin. De tuin straalt hierdoor rust uit en de bestrating is een combinatie van keitjes, klinkers en oud Hollandse Schellevis tegels die het geheel af maken. Het terras is bestraat met keramische tegels. De bestrating creëert een moderne look. Door de rechte lijnen en strakke afwerking loopt de tuin gelijk met de binnenkant van het huis. Mede door dit lijnenspel heeft Buijtels ervoor gezorgd dat de tuin en het huis één geheel worden.

Groen  

Als je denkt aan een tuin, dan denk je al vaak aan groen, gras, planten en bomen. Deze moderne tuin laat zien dat er veel mogelijkheden zijn. Tussen de tegels en het gras wordt er plaats gemaakt voor bomen en planten. Op deze manier wordt er een gestructureerd uiterlijk gecreëerd, wat ook direct rust in het ontwerp brengt. Tussen de looppaden zijn in symmetrie bomen geplaatst, met in het midden een stalen frame waarin fonteinen zijn geplaatst. De tuin is voorzien van een bewatering systeem om regen in op te vangen en de planten water te geven. Dit gaat geheel automatisch waardoor de bewoners minimaal onderhoud hebben en zo optimaal kunnen genieten van hun moderne tuin.

 

Tekst: Ieke Hoekstra
Fotografie: Buijtels Buitengewone Tuinen

___

Meer projecten bekijken van Buijtels Buitengewone Tuinen?


Buijtels Buitengewone Tuinen


“Ontzorging, begeleiding, advisering en realisatie van droomtuinen.” 

__


Meer informatie over Buijtels Buitengewone Tuinen?