slider1
slider3
slider4
slider2
slider
previous arrow
next arrow

Moderne strakke woning | Schellen Architecten

Deze woning is een indrukwekkende verschijning. De strakke vormen, in combinatie met de ruimtelijke indeling en de spectaculaire lichtinval, zijn een duidelijke verwijzing naar de signatuur van Schellen Architecten. Het was dan ook deze ontwerpstijl die de opdrachtgevers deden besluiten om Reginald (architect) te vragen voor het ontwerp en de bouwbegeleiding van hun nieuwe strakke woning.

Nadruk op de voorzijde

Een aantal jaar later vonden de opdrachtgevers een prachtig stuk grond om een nieuwbouwwoning te realiseren. “We woonden op dat moment in een herenhuis en droomden van een moderne strakke woning met veel ruimte en natuurlijk licht, in lijn met de stijl van Reginald”, aldus de bewoners. “Gelukkig was Reginald bereid om het ontwerp van onze droomwoning te maken. Hij vertaalde onze woonwensen in een prachtig concept.” Opvallend hierbij is de ligging van de woning, enkele meters van de straatkant verwijderd. “Omdat de zon aan de straatkant staat, heb ik de woning bewust wat verder naar achteren geplaatst”, aldus Reginald. “Hierdoor is de nadruk op de voorzijde komen te liggen en is er ruimte ontstaan voor een mooie voortuin waar de bewoners het hele jaar door van kunnen genieten. Door te kiezen voor een langwerpige vorm is de breedte van het perceel bovendien perfect benut. Daarnaast heb ik veel glas verwerkt in de woning, waardoor ruimtelijkheid is ontstaan met mooie lichtinvallen. De hoge ramen aan de voorzijde creëren een connectie tussen de tuin en de woning. De grote poort zorgt voor privacy, zodat de woning ook voldoende afgeschermd is van de rest van de omgeving.”

Moderne stakke woning, Schellen Architecten, the art of living, strak, modern

Interieurarchitecte Linda van Schellen Architecten verzorgde het interieur met meubels geleverd door Cockaert uit Meise (meubels van onder anderen merk zoals Rolf Benz & Vitra).

Moderne stakke woning, Schellen Architecten, the art of living, strak, modern

De schouw en open haard zijn van Bosmans Haarden.

Een grote keuken

Een echte eyecatcher in het interieur is de keuken. Vanwege het strakke design en de grootte heeft de keuken een prominente plek gekregen in de woning. De vele zitplaatsen, zowel aan de bar die verwerkt is in het kookeiland, als aan de grote eettafel, maken de keuken een heel fijne plek om samen te komen. Door de slim bedachte kastengang kan het gezin veel spullen opbergen zonder de strakheid van het interieur te verstoren met los meubilair. Ook bijzonder aan deze woning is de speciale, op maat gemaakte wasruimte op de bovenverdieping, waar tevens de master bedroom, slaapvertrekken van de kinderen en de badkamers zijn ondergebracht.” We genieten ontzettend van onze woning. Het voelt bijna alsof we altijd op vakantie zijn. Dat eindeloze gevoel van ontspanning betekent voor ons optimaal woongenot.”

Moderne stakke woning, Schellen Architecten, the art of living, strak, modern


“We droomden van een moderne woning met veel ruimte en natuurlijk licht”


Moderne stakke woning, Schellen Architecten, the art of living, strak, modern

De grote glaspartijen in de aluminium kozijnen van Reynaers Aluminium zorgen voor een mooie lichtinval binnen en contact met de tuin buiten. WOOD YOU realiseerde oner andere de op maat gemaakte keuken, de kastenwand in de living en de (inbouw) kasten in het woonhuis.

Frisse contrasten

Het ontwerp van Reginald werd door interieurarchitect Linda aangevuld met een interieur op maat. “Uitgangspunten hierbij waren onder andere het benadrukken van de lichte uitstraling van de strakke woning”, vertelt Reginald. “Dit heeft Linda versterkt door te kiezen voor de kleurcombinatie wit-grijs met rode accenten. Deze frisse contrasten zorgen voor een aangename woonsfeer.

Moderne stakke woning, Schellen Architecten, the art of living, strak, modern


“Vanwege het strakke design en de grootte heeft de keuken een prominente plek gekregen in de woning”


Op de bovenverdieping vind je deze kastengang op maat gemaakt door WOOD YOU. Grobo verzorgde de parketvloer.

Moderne stakke woning, Schellen Architecten, the art of living, strak, modern

Moderne stakke woning, Schellen Architecten, the art of living, strak, modern

Het buitenschrijnwerk werd geleverd door Reynaerts Aluminium.

Strakke woning met oog op de toekomst

Daarnaast wilden de opdrachtgevers graag dat de strakke woning toekomstbestendig zou zijn. Dat wil zeggen: dat de woning nu geschikt is voor het gezinsleven, maar in de toekomst, wanneer de kinderen uit huis gaan, nog steeds bij hun leven past. Reginald: “In het ontwerp heb ik er daarom rekening mee gehouden dat de woning niet te groot zou worden qua opzet. Hierdoor is de woning ook geschikt voor later. Naast het standaard woonprogramma heb ik bovendien een apart kantoorgedeelte gecreëerd, dat de opdracht- gevers de mogelijkheid biedt om in alle rust vanuit huis te werken. Ook aan duurzaamheid is bij deze woning gedacht. De woning is namelijk uitgevoerd met een warmtepomp en koeling en op een zeer energiezuinige manier gebouwd, passend bij de kernwaarden van ons bureau.”

 

Tekst: Dana Otten
Fotografie: Dré Wouters

___

Meer projecten bekijken van Schellen Architecten?