Schellen-Architecten_slider-2
Schellen-Architecten_slider-1
Schellen-Architecten_slider-4
Schellen-Architecten_slider-3
previous arrow
next arrow

Moderne nieuwbouwwoning met warme woonsfeer | Schellen Architecten

De bewoners hadden een kavel gekocht, grenzend aan een privé meer. Hier stond een gedateerd bouwwerk op, welke is vervangen door deze moderne nieuwbouwwoning met warme woonsfeer. Samen met Reginald van Schellen Architecten is er een perfect afgewerkt eindresultaat ontstaan, dat volledig aansluit bij de omgeving en woon- wensen.

Spectaculair uitzicht

Wat direct opvalt, is de bijzondere U-vorm die de nieuwbouwwoning een eigen identiteit geeft. “Belangrijk uitgangspunt voor het ontwerp was de ligging van de kavel”, aldus Reginald. “De kavel grenst aan de achterzijde aan een prachtig meer. Probleem was echter dat hier weinig zon komt. Met een tuin achter de woning, zouden de opdrachtgevers nauwelijks kunnen genieten van de buitenruimte. Vandaar dat Reginald heeft gekozen voor een U-vormig bouwwerk. Hierdoor heeft de tuin, ontworpen door tuinarchitect Francis Broos, een centrale positie gekregen. Aan de achterzijde is hierdoor een spectaculair uitzicht ontstaan over het prachtige meer.”

Nieuwbouwwoning, modern, Schellen architecten, zwembad

Het interieur is ontworpen door Kevin de Smet, zo ook de op maat vervaardigde hoekbank in de living.

Verbinding in de woning

De voorkant van de nieuwbouwwoning is bewust bescheiden gehouden. Het accent ligt hier vooral op de entree, die na binnenkomst overgaat in een indrukwekkend lange hal. Het is een introductie naar de rest van de woning. Reginald: “Zo is de woning volledig onderkelderd. Het leefprogramma, met de living, woonkeuken en een fitness, is gelegen op de benedenverdieping. Hier is er ook een kantoorruimte gecreëerd met eigen ingang, die in verbinding staat met de living. Het idee hierachter is dat wanneer er gewerkt wordt, het contact met het gezin niet verloren gaat, tevens een belangrijke woonwens van de opdrachtgevers.”  De leefruimtes zijn als het ware om de tuin heen gevormd. Het vele glaswerk daaromheen zorgt ervoor dat de verschillende ruimtes, zowel binnen als buiten, ook met elkaar in verbinding blijven.

Nieuwbouwwoning, modern, Schellen architecten, zwembad

De prachtige gordijnen in de woning zijn verzorgd door Mira-Zele Interieurinrichters.

Ruimtelijk gevoel

In het proces werd er nauw samengewerkt met interieurontwerper Kevin De Smet en interieur- styliste Lieve Van Rompay. Kevin en Lieve wisten met hun inbreng het ruimtelijke gevoel zeer goed te benadrukken en door de gekozen kleuren en materialen een warme woonsfeer te creëren. Kevin verfijnde bovendien voor aanvang van de bouwwerken zelf de details en de belijning van het interieur, waardoor hij een serieuze meerwaarde creëerde voor de opdrachtgevers.

Warm interieur met een werelds tintje

Kevin: “Het is mijn missie om een woning naar een hoger niveau te tillen, zowel esthetisch als praktisch. In deze nieuwbouwwoning uit zich dit onder meer in de keuze voor het kleurenspel in beigebruin, met hier en daar een fris, blauwgroen accent, en de bijzondere materialisering. De luxueuze woonsfeer wordt extra benadrukt door de keuze voor verschillende soorten behang met een bijzondere structuur en print, en het verwerken van opvallende accessoires. Leuk detail is dat de opdrachtgevers zelf verschillende accessoires vonden tijdens reizen die zij maakten naar onder meer Azië en Londen. Hierdoor heeft ook het interieur een geheel eigen identiteit gekregen met een werelds tintje.”

Nieuwbouwwoning, modern, Schellen architecten, zwembad

Nieuwbouwwoning, modern, Schellen architecten, zwembad

Prettige woonsfeer

Door de keuze voor het maatwerk meubilair zijn in- en exterieur perfect op elkaar aangesloten en is een heel prettige woonsfeer ontstaan. De opdrachtgevers zijn het daar mee eens. “Alles klopt en past bij elkaar,” zeggen zij, “maar vooral belangrijk is dat de woning echt leeft en enorm functioneel is. We gebruiken alle ruimtes en zijn nog elke dag bijzonder gelukkig met het eindresultaat.”

Nieuwbouwwoning, modern, Schellen architecten, zwembad

Het prachtige uitzicht vanuit de villa over het meer.

Nieuwbouwwoning, modern, Schellen architecten, zwembad

Het bouwkundige zwembad werd geleverd en aangelegd door Verlicon Plus.

Nieuwbouwwoning, modern, Schellen architecten, zwembad

De prachtige villa werd ontworpen door Schellen Architecten.
De ruwbouw verzorgd door Bouwbedrijf E. Snijers.

 

Tekst: Dana Otten
Fotografie: Dré Wouters

__

Meer projecten bekijken van Schellen Architecten?