Moderne nieuwbouw voor samenkomen en afzonderen

Schellen Architecten

Reginald Schellen koppelt ruim dertig jaar ervaring als zelfstandig werkend architect aan een hang naar vernieuwing. Typerend daarvoor is het vinden van verrassende oplossingen, zowel bouwtechnisch als architectonisch, in eigenzinnige (nieuwbouw) woningen in een hedendaagse stijl. Zijn team bestaat in totaal uit elf architecten, ingenieurs en interieurarchitecten, onder wie zijn zoon Pieter Jan Schellen. Een hechte samenwerking met vaklieden op alle vlakken zorgt voor een vlotte en kwalitatief hoogwaardige afwerking.


Exterieur

Nieuwbouw, poolhouse, Schellen Architecten

Leveranciers van het exterieur

Architect

Schellen Architecten

Tuinontwerp

Tuinen Joos

Modernistische villa

Deze residentiële wijk in een gemeente ten noorden van Antwerpen kenmerkt zich door een mix van klassieke en moderne huizen. Op het perceel in deze wijk, waarvoor Reginald Schellen een prachtige modernistische villa ontwierp, stond dan ook al een woning. “Deze was weinig onderscheidend van stijl en ook technisch verouderd. De opdrachtgever en ik hebben al snel besloten dat nieuwbouw het beste was,” vertelt de architect.In tegenstelling tot het gesloten karakter van de voorkant, is de achterzijde juist open met enkele glasramen die zo hoog zijn als de vide. “Hier vond ik het bovendien belangrijk direct zicht te bieden op de enorme boom in de achtertuin. Juist omdat je die bijna in zijn geheel er net bovenuit kunt zien torenen, besef je hoe imposant de vide is,” aldus Reginald.


keuken

Nieuwbouw, poolhouse, Schellen Architecten
Nieuwbouw, poolhouse, Schellen Architecten

Voldoende privacy

De riante nieuwbouw beschikt over ruimtes waar je goed samen kunt zijn, maar ook over ruimtes waar ieder zich afzonderlijk kan terugtrekken. De living is aan alle kanten open. Aan één zijde leidt ze naar de keuken, aan de andere loopt ze door naar een aparte zithoek. Achter de keuken bevindt zich het geïntegreerde poolhouse. “Een separaat poolhouse betekende niet alleen een aanslag op de tuin maar ook het creëren van een bijgebouwtje dat je een groot deel van het jaar niet kunt gebruiken. Door het poolhouse in het huis zelf te integreren geef je die ruimte ook extra functionaliteit.”


Verdiepingen

Nieuwbouw, poolhouse, Schellen Architecten

Ieder zijn eigen ruimtes

Voor logees zijn er slaapkamers met een eigen toilet en douche en de kinderen beschikken over ruime kamers. De vleugel op de eerste verdieping voor de ouders bestaat niet alleen uit een slaapkamer, dressing en badkamer, maar ook uit een aparte fitnessruimte en een dakterras. Alle afzonderlijke delen kunnen bovendien worden afgescheiden. Ook in de kelderverdieping met diverse ruimtes zoals een ruimte met huisbar, biljarttafel en een wijnkelder, is het onderscheid tussen integreren en afzonderen, uitgekiend toegepast.

Editor: Rob van Sambeeck

Datum: 26-07-2022

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Sanne Bender, gebaseerd op een tekst van Jeroen Kuypers

Fotografie: German Bourgeat

Fotografie: PSG Studio