Moderne luxe villa, block office architecten, the art of living.

 • Architect
  Block Office Architecten
  Hasselt | www.blockoffice.be
 • Totaalaannemer van o.a. afwerking stucwerk, maatmeubilair, beglazing (interieur), parketvloer en schilderwerk
  Schoeffaerts Afwerkingsbedrijf
  Diepenbeek | www.schoeffaerts.be
 • Glazen ramen (exterieur)
  Alu Design Corswarem BVBA
  Tongeren | www.corswarem.eu
 • Domotica en elektro (i.s.m. de firma Allelek uit Alken)
  K.L. Electro bvba
  Rummen | www.kl-electro.be
 • Tuinarchitect en –aanleg
  PUUR Groen
  Alken | www.puurgroen.be

Moderne luxe villa | Block Office Architecten

Bij dit project in Rummen kreeg Architectenbureau Block Office te maken met bijzondere omstandigheden. Een breed perceel, omringt door een grote ruime tuin. Er werd gespeeld met de ruimte en het uitzicht. Het eindresultaat is een moderne luxe villa. Een transparante woning met een bijzonder lichtinval en veel privacy.  

Moderne luxe villa

In het ontwerp van deze moderne luxe villa was het dan ook een belangrijke factor dat er aandacht besteed werd aan het lichtinval. Door de grote patio waren er ontelbaar veel mogelijkheden. Een van deze mogelijkheden was het plaatsen van een uitgerekte woonruimte met een voorgevel van gesloten natuursteen. In tegenstelling tot de voorzijde is de achterzijde open en biedt een uitzicht op het achtergelegen landschap. De zichtlijnen aan de binnen-en buitenzijde zorgen voor een blikveld waar altijd wat te beleven is.

Moderne luxe villa, block office architecten, the art of living.

Tot in detail

Bij een dergelijke moderne luxe villa als deze is detaillering enorm belangrijk. Hier werd tijdens het afwerken dan ook extra goed op gelet. Het is van belang dat alles goed op elkaar aansluit. Een voorbeeld zijn de strakke profielloze ramen die een naadloze overgang hebben tussen de vloer binnen en het terras buiten. Er zijn aan de achterzijde grote glaspuien geplaatst die de transparantie van de woning waarborgt. De bewoners hebben zo een directe connectie met het bijzondere buitengebied.

Moderne luxe villa, block office architecten, the art of living.

Een hoger liggende tuin

De woning ligt hoger dan de tuin, dit zorgt ervoor dat je vanuit de woning een prachtig zicht hebt over de tuin. In samenwerking met PUUR Groen is de tuin gerealiseerd. De buitenruimtes vormen een optische verlening van de binnenruimtes. Er is gespeeld met perspectieven die ervoor zorgen dat je steeds door kunt kijken naar volgende ruimtes.

Moderne luxe villa, block office architecten, the art of living.

Overdekte terrassen

In de tuin zijn heel wat overdekte terrassen te vinden, sommigen zijn dubbelhoog. Zo heeft deze moderne luxe villa een overdekte lounge met haard. Er is een buitenruimte bij de keuken die afgeschermd wordt door multifunctionele lamellen. Deze lamellen dienen niet alleen voor schaduw in de keuken maar ook als afgeschermd zitgedeelte. Aan de zijkant vind je een avondterras tussen twee muren. Hierdoor is het windstil en kun je tot in de late uurtjes genieten van de buitenomgeving.

Moderne luxe villa, block office architecten, the art of living.

Zwembad en koivijver

Tussen alle terrassen, uitzichten en vlakken bevinden zich een zwembad en een koivijver. Een mooie toevoeging is dat het dak deels over de vijver loopt. Hierdoor reflecteert het bewegende water op de muur en het plafond. Haaks op de woning, in het verlengde van de vijver ligt het zwembad. Op deze manier is er een speelse manier van een opeenvolging van waterpartijen van verschillende niveau’s. En natuurlijk kun je door de grote raampartijen op elk moment van de dag uitkijken over dit prachtige uitzicht.

 

Tekst: Celine Jacobs
Fotografie: Joris Croese

____

Bekijk hier ook het interieur!