Moderne luxe villa, Architectuuratelier De Jaeghere, glaspartij, achterzijde, luifel, zwart hout

Moderne luxe villa | Architectuuratelier De Jaeghere

Deze moderne luxe villa bevindt zich in een privaat binnengebied met park-allures, verrassend genoeg in het centrum van de stad. Een kleine laan begeleidt de bezoeker naar het dieperliggend perceel dat wordt omgeven door grote, statige bomen. Er wordt een open gevoel gecreëerd door de helling van het terrein en de gunstige zuid oriëntatie.

Moderne luxe villa

Voorheen stond op dezelfde locatie een klassieke villa. Op stedenbouwkundig niveau werd eenzelfde volume aangevraagd als de klassieke villa: een gelijkvloers met een zadeldak. Het resultaat is een moderne luxe villa met witte muren en een zadeldak dat maximaal inspeelt op zijn omgeving.

Moderne luxe villa, Architectuuratelier De Jaeghere, glaspartij, zwembad, ruimte

Er werd gebruik gemaakt van het buitenschrijnwerk van Schüco.

Open karakter

De combinatie van de witte muren en de grote glaspartij geven de voorgevel een open karakter. Dit karakter wordt meegenomen naar de overdekte inkom. Als je eenmaal binnen bent heb je ruim zicht op de lange glasgevel. Het ritme me van de glasverdeling en de kolommen geven het gevoel van een galerij. Het terrassokkel versterkt de binding tussen binnen en buiten en zorgt voor een ruimtelijke beleving in de relatie met de helling van de tuin. De lange luifel aan de achterzijde van de villa houdt het harde zonlicht tegen en zorgt voor een aangename overgang naar de buitenruimte.

In de woning is volop e-installatie en domotica te vinden, geïnstalleerd door electro clarysse uit Pittem.

Optimale interactie

Het gelijkvloers plan is een aaneenschakeling van alle functies om een optimale interactie aan te gaan met de omgeving. Eenheid wordt gecreëerd voor het overdekt terras, de keuken, de leefruimte, het bureau en de slaapkamer. Het royale terras is een volwaardig element van de tuin en bevat een geïntegreerd zwembad.

Moderne luxe villa, Architectuuratelier De Jaeghere, glaspartij, patio,

Voor het zwembad werd samengewerkt met Bob Monteyne.

Emmanuel Fraeye zorgde ook bij dit project voor de kasten op maat.

Zwembadraam

Net zoals de klassieke villa van voorheen heeft deze moderne luxe villa een kelder ter oppervlakte van het volledige grondplan. De kelder is zowel intern als extern via een buitenpatio te bereiken. De buitentrap in de patio leidt naar een gastenkamer en een wellness. Het zwembadraam zorgt voor natuurlijk licht met een diagonaal zicht naar enkele bomen.

Moderne luxe villa, Architectuuratelier De Jaeghere, trap, kelder


“Het ritme van de glasverdeling en de kolommen geven het gevoel
van een galerij”


Perspectief als sleutelwoord

In dit ontwerp is ‘perspectief ’ het sleutelwoord, in de twee richtingen ten opzichte van het achterliggend landschap. Enerzijds perspectief als dwarszicht door de villa bij wijze van verrassing, anderzijds in de lengte richting als een galerij tussen leefruimte en landschap.

 
Fotografie: Thomas de Bruyne (Cafeïne)

____

Meer projecten van Architectuuratelier De Jaeghere bekijken?