Moderne landelijke villa, moderne landelijke villa, Klou Architecten

Moderne landelijke villa | Klou Architecten 

Een onopvallende jaren-’90 woning, weggewerkt achter een grote haag, die de voormalige bewoners al het zicht ontnam. Klou Architecten zag de potentie van de woning in deze omgeving. Zij zetten hun kennis en kunde in om de villa in een nieuwe jas te steken. Nu de woning volledig gerenoveerd is en het zicht op het rondom gelegen archaïsche gebied hersteld is, vormt de villa een baken in het landschap. Het is nu een moderne landelijke villa met ontzettend veel charme.

Moderne landelijke villa, moderne landelijke villa, Klou Architecten

Gietvloer: Liquid-Art. Interieur op maat: Verbrugghe Interieur. Verlichting: Delta Light. Domotica: Teletask.

Waardevolle toevoeging aan de omgeving

Deze moderne landelijke villa is niet langer afgeschermd van de buitenwereld, maar maakt er volop deel van uit. De verbouwing bleek echter een hele kluif. Niet alleen was de woning van binnen niet meer van deze tijd, ook waren het dak en de muren niet goed geïsoleerd. De woning werd van top tot teen gestript tot enkel de ruwbouw overbleef. Groter uitbouwen dan 1.000 m3 zat er niet in en zodoende kon er geen verdieping bovenop. Ze kozen ervoor om de woning op het gelijkvloers uit te breiden.

Moderne landelijke villa, moderne landelijke villa, Klou Architecten

Raamdecoratie: Cornille BVBA.

Haard: Haarden De Vos. Parketvloer: Vermeylen Interieur.

Helemaal van nu

Ook ín de moderne landelijke villa werd het een en ander flink onder handen genomen. Zo werden alle vloeren, inclusief het terras, gelijkgetrokken en werden de wanden van wat ooit de garage was opengebroken. In deze nieuwe open ruimte realiseerde Klou een knusse salon met uitzicht op de tuin en het landschap. Uiteraard konden technologische snufjes in deze nieuwe woning niet ontbreken. In de wand naast de keuken is een flinterdun domoticasysteem geplaatst, waarmee de bewoners alles kunnen regelen.

Moderne landelijke villa, moderne landelijke villa, Klou Architecten

Tuinwerken: Tuinen Jan Vermeersch.

Buitenpleisterwerken: Crepico. Aannemer poorten: Pouleyn. Architect: Klou Architecten. Ruwbouw: Dieter Taillieu. Dakwerken: Dakwerken Logghe-Prinsie.

Sober, open en persoonlijk

Net als het exterieur is ook het interieur sober en licht gehouden. Hierdoor komt de landelijke omgeving nog beter tot haar recht. De strakke, witte keuken en het eetgedeelte worden op subtiele wijze van elkaar gescheiden op de plek waar de witte gietvloer naadloos overloopt in het eikenhouten parket. De blikvanger in deze ruimte is het op maat gemaakte barkastmeubel dat volledig in de wand is verwerkt.

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Evelien de Raaff geschreven voor magazine nr.3 2020
Fotografie: Annick Vernimmen

____
Wil je meer projecten zien van Klou Architecten?