moderne, landelike keuken, VVR Architecten, the art of living.

Moderne landelijke keuken | VVR Architecten

Bij deze moderne landelijke keuken waren licht, ruimte en rust de drie uitgangspunten. De bewoners wilden hun woning moderniseren. Het moest een vakantiegevoel geven waar zij in elk seizoen van konden genieten. Door de jaren heen heeft het pand veel eigenaren gekend. Hierdoor is er ook een breed scala aan diverse stijlen. Om de rust en eenheid terug te brengen is de hele woning gestript.

Tunnelhaard

Tussen de eetkamer en de woonkamer is een prachtige tunnelhaard geplaatst afkomstig van Stûv. Deze zorgt er niet alleen voor dat de woonkamer wordt afgeschermd, maar verzorgt ook aan beide kanten optimale sfeer en gezelligheid. Aan de zijkanten van de haard is ruimte gemaakt voor het opbergen van hout. Dit geeft een stoere touch aan het geheel.

moderne, landelike keuken, VVR Architecten, the art of living.

Moderne, landelijke keuken

De moderne, landelijke keuken is op maat gemaakt door Vado Keukens uit Essen. Het strakke witte kookeiland is van alle gemakken voorzien. De  keukenapparatuur is ingebouwd en netjes afwerkt. De strakke wand achter het kookeiland zijn weggewerkte opbergkastjes. Om het huiselijk sfeertje te behouden is er ruimte vrij gehouden tussen de kasten. Deze opvulling wordt gebruikt voor accessoires zoals een zout en peper vaatje en kookboeken.

moderne, landelike keuken, VVR Architecten, the art of living.

Optische grenzen

De moderne, landelijke keuken belegd met prachtig antraciet kleurige tegels. Dit geeft zowel een optische grens aan van keuken naar eetkamer en woonkamer, maar is ook voor makkelijk te onderhouden. Tegenover de gaspitten zijn mooie houten krukken neergezet. Deze krukken geven en connectie met de houten vloer. Hierdoor wordt de eerder benoemde ‘’optische grens’’ versoepeld en vloeit te keuken door in het woongedeelte.

moderne, landelike keuken, VVR Architecten, the art of living.

Roomdividers

Om de uitgangspunten te verwezenlijken is er gekozen voor een riante entree. Vanuit deze plek heb je een uitzicht over de hele woning. Strakke lijnen en veel gebruik van glas zorgt voor een open en ruimtelijk geheel. Het leefgedeelte is op de eerste verdieping gerealiseerd. De living, eetkamer en keuken zijn ingedeeld in één grote ruimte waarbij het plaatsten van stijlvolle roomdividers de verdelingen maken. Al deze elementen zorgen ervoor dat de bewoners hier met veel enthousiasme en plezier wonen.

 

Tekst: Celine Jacobs
Fotografie: Hendrik Biegs

____

Ben je benieuwd naar de hele woning?

 


Gerelateerde artikelen

Categorieën

Hoofdmenu

Social Media

error: Content is protected !!