Jaren '70 woning, Nica Home Projects, the art of living

Moderne jaren ’70-woning | Nica Home Projects

Hoe maak je een strak en warm interieur vol licht voor een verouderde jaren ’70-woning? Laat dat maar aan Ruth Cauaers van Nica Home Projects over. Zij hielp bij de verbouwing van deze woning uit 1977 die van binnen erg donker was met veel aparte kamers. De bewoners wisten wel goed wat ze wilden, maar tijdens een verbouwing moet je soms zoveel keuzes maken, dat het ook wel heel prettig kan zijn om deze verantwoordelijkheid bij een architecte neer te leggen. Het interieur moest strak en toch gezellig worden, comfortabel en met veel licht. Het resultaat is een fantastische, moderne jaren ’70-woning met veel uitstraling!  

Jaren '70 woning, Nica Home Projects, the art of living

Alles moest matchen

De ideeën voor de verbouwing van deze jaren ’70-woning zijn gegroeid door in dialoog te gaan. De complete benedenverdieping werd gestript, waarna één grote ruimte gecreëerd werd met veel lichtinval. De benedenverdieping vormt een lange L van 13 meter, waar verschillende ruimtes samengevoegd werden. Alle kleuren en lijnen moesten matchen. Overal kwam een rechthoekige, betonlook keramische tegel.

Jaren '70 woning, Nica Home Projects, the art of living


“Het is iedere keer weer aangenaam thuiskomen”


Jaren '70 woning, Nica Home Projects, the art of living

Raamdecoratie: BVBA Van Laethem

Keuken met zithoek

De keuken bestaat uit gelakt hout en een werkblad en spatwand uit Hi-Macs. Dat is een solid surface. Daarom was er de mogelijkheid om het keukenblok uit één geheel te maken. Het eikenhout en de gordijnen aan de wand maken het warmer, net als de warme kleur van de LED-verlichting. In het verlengde van de keuken bevindt zich een klein zithoekje met een op maat en kleur gemaakt tapijt. Hier is het heerlijk zitten met gasten of met een boek, met uitzicht op de tuin.

Jaren '70 woning, Nica Home Projects, the art of living

Warme aankleding

Het meubel tussen de zithoek en de relaxruimte in heeft twee functies: aan de ene kant is het een kast en aan de andere kant een bureau. Mochten de bewoners behoefte hebben aan meer beslotenheid, dan kan een schuifwand boven het bureau gesloten worden. De relaxruimte kreeg een hoogpolig, op kleur gemaakt tapijt van polyester. Deze jaren ’70-woning is middels de renovatie helemaal in ere hersteld.

 

Gebaseerd op een tekst van Desiree Pennings geschreven voor magazine nr.2 2020
Fotografie: Hans Debruyne en Sandy Spaenhoven

_____

Wil je meer projecten zien van Nica Home Projects?