Kantoorpand met moderne inrichting, Jelle Vandecasteele, Deba Pharma, inkomhal, barmeubel

Kantoorpand met moderne inrichting | COBRAS

Kwaliteit en transparantie gaan hand in hand

Jelle Vandecasteele ontwierp een moderne inrichting voor het nieuwe kantoorpand van Deba Pharma. De uitstraling van de bedrijfsruimte is in het verlengde van de hoge eisen die het bedrijf stelt aan zijn producten en communicatie met professionele verdelers.

Deba Pharma

Deba Pharma brengt voedingssupplementen en sportvoeding, zoals vitamines, mineralen, antioxidanten en aminozuren, op de markt. Daarin is het al dertig jaar actief en al even lang ontwikkelt het bedrijf die producten zelf, want de oprichter en zaakvoerder is gediplomeerd bioloog. “Wij stellen onze artikelen samen op basis van de meest recente wetenschappelijke inzichten en we laten ze allemaal erkennen en registreren volgens de Belgische wetgeving. Al onze producten zijn dus genotificeerd”, zegt  verantwoordelijke voor de marketing en sales.

Gebouwd op de groei

Jan Vandaele heeft de buitenkant van pand mogen ontworpen, tot tevredenheid van de klant. Het interieur nam Jelle Vandecasteele voor zijn rekening, dit resulteerde in een moderne inrichting. “Het pand is op de groei gebouwd. Er ligt een stuk groen omheen waar later eventueel extra magazijnruimte kan worden neergezet”, aldus Jelle Vandecasteele. De burelen zijn zo ruim ontworpen dat er genoeg plaats is om in de toekomst één of twee computers erbij te zetten. Ook is ervoor gezorgd dat de medewerkers  makkelijk bij elkaar kunnen aanschuiven voor een overleg. Dat past goed bij de structuur van de organisatie.

De armaturen en inbouwspots zijn van het Belgische merk Wever & Ducré.

Één ruimte, meerdere doeleinden

In de inkomhal kunnen bezoekers op een warme manier worden ontvangen en er zal in de nabije toekomst een barmeubel worden geplaatst. De inkomhal fungeert ook als vergaderruimte, er kunnen productpresentaties voor kleine groepen worden gegeven maar ook kunnen er gesprekken met individuele professionals worden gevoerd. “Vanaf de inkom hebben bezoekers bovendien zicht op wat er elders in het pand gebeurt. Wij hebben nu eenmaal niets te verbergen. Integendeel, wij zijn gebaat bij zoveel mogelijk transparantie. Het pand is in dat opzicht een trouwe weerspiegeling van onze bedrijfsfilosofie.”

Kantoorpand met moderne inrichting, Jelle Vandecasteele, barmeubel, inkomhal, Deba Pharma

Comfort

Deba Pharma is een familiebedrijf die alle andere aspecten, buiten productie een transport, in eigen hand heeft. “We zijn dertig jaar in hetzelfde onderkomen gehuisvest geweest, dus het werd wel tijd voor nieuwbouw. Er werd ook rekening gehouden met wat extraatjes. Er is bijvoorbeeld een sanitaire ruimte mét douche. Het pand is voorzien van grote glaspartijen die veel daglicht binnen laten en er is door het hele pand gewerkt met lichtgrijze tegels van Mosa. De combinatie van veel daglicht en de lichtgrijze tegels creëren een verfrissende en luxueuze uitstraling.


“Wij zijn gebaat bij zoveel mogelijk transparantie. Het pand is in dat opzicht een trouwe weerspiegeling van onze bedrijfsfilosofie”


Kantoorpand met moderne inrichting, Jelle Vandecasteele, Deba Pharma, glaspartij, ruimte, wit

Het strakke schilderwerk werd gerealiseerd door Schilderwerken Wouter Ryckoort.

De juiste dosering

Niet alleen het pand zelf, ook de manier waarop het tot stand is gekomen is een weerspiegeling van de bedrijfsfilosofie van Deba Pharma. Alles in het assortiment draait om aanvulling van lichaamseigen stoffen die in te geringe hoeveelheden aanwezig kunnen zijn in ons lichaam. De juiste dosering is daarbij van essentieel belang. Niet toevallig heeft Deba Pharma tijdens de oplevering van het pand ook haar nieuwe huisstijl en haar nieuwe verpakkingen geïntroduceerd. Alles in de juiste dosering. Dat geldt blijkbaar zelfs voor de architectuur.

 

Tekst: Jeroen Kuypers
Fotografie: Jaro van Meerten 

____

Meer projecten van COBRAS bekijken?