Slider1
Slider2
Slider3
Slider4
previous arrow
next arrow

Moderne en warme architectuur | Hulpia Architecten

Comfortabele, onderhoudsvriendelijke woning die ruim oogt

In een sfeervol dorpje nabij de stad Gent staat een wel heel bijzondere nieuwbouwvilla. Modern en strak qua uitstraling en vorm, maar zeker ook warm en gezellig door onder andere de inrichting. Alles wat de bewoners voor ogen hadden toen zij Hulpia Architecten benaderden voor het maken van een ontwerp, passend bij hun woonwensen.

Het concept bestond in dit geval uit een comfortabele, onderhoudsvriendelijke woning die ruim oogt, maar niet groot ‘voelt’. Omdat de leefruimte naar achteren doorloopt, is het accent op de ruimte achter het huis komen liggen, de plek die het mooiste aanzicht biedt en waar je de meeste rust vindt.

De benedenverdieping is echt een leefomgeving geworden, met onder andere een groot kookeiland en een gezellige living. De eerste verdieping biedt naast een ruim slaapvertrek ook een grote badkamer, dressing, werkruimte en hobbykamer. Het comfort en gebruiksgemak zie je onder andere terug in de materiaalkeuze en het interieur. Zo is er door de hele woning vloerverwarming gelegd en is de badkamer uitgevoerd met een sauna.

KR Elektro was verantwoordelijk voor de techniek, elektriciteit, domotica en verlichting


“Tamara Beurms, onze interieurarchitecte, weet ons concept goed aan te vullen”


KRT – Pleisterwerken verzorgde de wand- en plafondafwerking van de woning.

Er werd veel samengewerkt met Raf van de Gehuchte, die alle maatwerkmeubelen heeft vertaald in de uitvoering, zoals ook de badkamermeubels en de keuken

Sfeervol geheel
“Ik heb gewerkt met strakke, zuivere lijnen voor een eigentijdse uitstraling”, vertelt Dirk Hulpia. “Voor de bekleding kozen we in eerste instantie voor hout, maar dat is later veranderd in vezelcementpanelen. Alle deuren hebben we zo mooi mogelijk verwerkt in het geheel, alsof zij onzichtbaar zijn. Dit versterkt de strakke stijl van de woning. Ditzelfde idee hebben we doorgevoerd in alle maatwerkmeubelen, zoals de kasten. Om de woning toch een speels effect te geven, hebben we in de living een verhoging gemaakt, waar de trap naar de tweede verdieping in uitloopt. Tamara Beurms, onze interieurarchitecte, heeft een heel verrassende kijk op dingen en weet ons concept goed aan te vullen. Hierdoor is een sfeervol geheel ontstaan.”

BEN-woning
Daarnaast besteed Dirk Hulpia veel aandacht aan duurzaamheid en energie. “Onze woning is bijzonder natuurvriendelijk geworden door het gebruik van doordachte materialen en technieken, zoals een warmtepomp en zonnepanelen. Dit heeft ervoor gezorgd dat de woning een E-peil van E30 heeft en dus voldoet aan de normen van een BEN-woning. Voor ons een belangrijk element voor ultiem woongenot”, vertelt de bewoonster.


“Onze woning is bijzonder natuurvriendelijk geworden door het gebruik van doordachte materialen en technieken”


De luxeuze badkamer. Er is gekozen voor het materiaal Corian voor de wastafels in de badkamer

Prettige samenwerking
Voor de opvolging van het ontwerp stelden de bewoners samen met het bureau een team samen. Paul Deschepper van Optibuild, een kennis van de bewoners, hielp onder andere bij de opvolging. Raf van de Gehuchte heeft alle maatwerkmeubelen gemaakt, ook in de badkamer en keuken. Ook de samenwerking met Bart De Meyer, die onder andere het metselwerk voor de binnen- en buitenmuren en de dakconstructie maakte, was erg prettig. Voor het buitenschrijnwerk is gekozen voor Luckx en de elektriciteit is verzorgd door KR Elektro. De vaste trap, deuren en Parkys vloeren zijn gemaakt door Diseño.

“Het lichtplan hebben we zelf laten uitvoeren door Lichtpunt, die tevens de verschillende lichtelementen heeft geadviseerd”, vullen de bewoners aan. “Daarnaast kozen we voor de tegelvloer bij de keuken voor het merk Euro-Caro. Deze vloer is gelegd door Michael Kuc. De keukenelementen zijn van het merk AEG, gekocht bij de winkel Art & Craft.”

Prachtig totaalplaatje
De tuin wordt binnenkort nog aangepakt, maar van de woning genieten de bewoners al enorm. “We zijn dan ook ontzettend blij met de keuze voor Architektuurburo Dirk Hulpia. De vele kennis van ontwerpen en techniek hebben gezorgd voor een prachtig totaalplaatje!”

 

Fotografie: Hendrik Biegs & Alejandro Rodríguez

 

___

Deze bedrijven werkten mee aan de realisatie van dit project: