modern zwembad, strakke tuin, Nouv'eau Zwembaden

  • Nouv’eau
  • Klapstraat 10a
  • 9831 Deurle (Sint-Martens-Latem)

Modern zwembad in strakke tuin | Nouv’eau 

Dit strakke zwembad in combinatie met het moderne poolhouse creëren samen een interessant lijnenspel in de tuin. Daarbij is het samenspel van de kleuren zwart en wit een combinatie die zorgt voor een boeiend contrast tegen elkaar en tegen de vele verschillende groentinten die terug zijn te vinden in de tuin.  

Kleine details met groots effect

De betontegels om het moderne zwembad heen zijn van groot formaat, namelijk één meter bij één meter. Door deze grote tegels oogt het gedeelte ruimtelijk en rustig. Iets wat daar mede een rol bij speelt is de inox boord van 45 millimeter. Deze zorgt ervoor dat er geen boordsteen nodig is en de betontegels door kunnen lopen tot en met de rand van zwembad. Ook de afdekking van het zwembad is onder de randafwerking een ondergrondse rolluik nis gemaakt. Wanneer het zwembad dan openligt is er geen enkel spoor van de afdekking en wordt er dus niet gekort op elegantie.  

strakke tuin, Nouv'eau Zwembaden

 

Luxe uitrusting

Het moderne zwembad bevat een automatisch polycarbonaat anti-alg solar afdekking in alu-kleur. De alu-kleur is net als het inox zwembad tijdloos en past bij de randafwerking. Ook is het zwembad uitgerust met lamellen die capteren de warmte van de zon en geven deze af aan het zwembadwater, wat zorgt voor een aanzienlijke besparing op de verwarmingskosten. Ook is het zeer onderhoudsvriendelijk door het anti-alg scharnier, wat voorkomt dat algenvorming ontstaat tussen de lamellen. De filterinstallatie bestaat uit een hoogwaardige Pentair pomp en filtervat gevuld met AFM (actief filter medium, glaskorrels), wat ervoor zorgt dat het water kristalhelder is. Daarbij zorgt een Watersens automatische chloor/pH-sturing ervoor dat het water te allen tijde voldoende ontsmet wordt zonder tussenkomst van de gebruiker. En om een minimum aan chloor (20%) te gebruiken werd ook een UV-C sterilisatie geplaatst, deze ontsmet namelijk ook en zorgt tevens voor de vernietiging van chloramines, dit zijn bijproducten van de chloorontsmetting die geur en irritatie veroorzaken. 

modern zwembad, strakke tuin, Nouv'eau Zwembaden

strakke tuin, Nouv'eau Zwembaden

 

Tekst: Charlotte Adriaansen
Fotografie: Nouv’eau

____

____

Wilt u meer projecten zien van Nouv’eau Zwembaden?