modern strak | The Creative Company, the art of living

Modern strak met veel karakter | The Creative Company

Vanbuiten lijkt deze woning met een modern strak karakter te bestaan uit twee gedeelten, die naadloos in elkaar passen: een verticaal georiënteerd hoofdgedeelte dat is opgetrokken uit gevelstenen in meerdere grijstinten en een horizontaal georiënteerd volume van wit stucwerk. Vanbinnen heerst er eenheid te midden van de contrasten. Zo wordt het contrast tussen lichte, donkere en warme elementen van het exterieur voortgezet en is er gekozen voor warme materialen, zoals hout en natuursteen. De natuurlijke, eerlijke materialen waar The Creative Company gebruik van maakt, werken rustgevend op het gemoed en geven het interieur een elegante uitstraling.

modern strak | The Creative Company, the art of living

Haard: Frank Brynaert. Audio en Video: Altronik.

modern strak | The Creative Company, the art of living

Interieurbouw: Vergalle Interieurs. Raamdecoratie: Store Raamdecoratie.

modern strak | The Creative Company, the art of living

Keuken- en interieurbouw: Vergalle Interieurs. Schilderwerk binnen: Van Oudenhove Schilderwerken.

Trappen: Willy en Gurt Van Rossem. Parketvloeren: ’t Interieurke. Schilderwerk binnen: Van Oudenhove Schilderwerken. Verlichting: Reigel Lighting.

 

Prettige ambiance

De openheid in de keuken en living geeft de bewoners een ruimtelijk en toch geborgen gevoel. Het donkere hout van het vaste meubilair, zoals de boekenkast, het haard- en tv-meubel, en het lichte hout op de vloer geven de leefruimte een behaaglijke ambiance. Een bijzondere eyecatcher is het trappenhuis, bestaande uit subtiele stalen frames en licht houten treden die als het ware uit de muur lijken te zweven. Door het opvallende uiterlijk in de modern strakke sferen nemen de trappen een prominente plaats in. Een groot project opstarten doen Eric en Bieke van The Creative Company altijd samen. Hoewel ze de voorkeur geven aan totaalprojecten, werken ze met dezelfde passie aan kleinere projecten.

Tuinarchitectuur, tuinaanleg (zwembad, verhardingen en beplanting): Pomona. Architect: The Creative Company.

modern strak | The Creative Company, the art of living

Schrijnwerken: Corswarem. Aannemer: Woningbouw Bronselaer. Houten gevelbekleding: Willy en Gurt Van Rossem. Tuinarchitectuur, tuinaanleg (zwembad, verhardingen en beplanting): Pomona.

 

Elkaars klankbord

Na 20 jaar ervaring weet het duo precies op welke vlakken ze elkaar aanvullen en dus versterken. “Eric is de meest creatieve van ons twee”, vertelt Bieke. “Hij doet de aanzetten voor een eerste ontwerp en de technische detaillering, terwijl ik me richt op de vergunningsaanvragen, uitvoeringsplannen, de financiën en de planning. Beiden zijn we steeds op de hoogte van alles wat met het project te maken heeft. In die zin zijn we een klankbord voor de klant, maar ook voor elkaar. We houden elkaar scherp en versterken elkaar.”

 

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Evelien de Raaff, geschreven voor magazine nr.2 2021
Fotografie: Hanne Joosen

____
Wil je meer zien van The Creative Company?