Binnenkijken, JUMA architects, the art of living, strak interieur

Modern strak interieur | JUMA architects

De juiste verhoudingen zijn van groot belang voor een modern strak interieur.

Dit herenhuis staat midden in de drukke stad. De bewoners zochten een plek waar ze tot rust konden komen en lieten het herenhuis renoveren. De hele woning werd gestript en van de grond af opnieuw opgebouwd. Het huis is voorzien van dubbele beglazing en een nieuw modern strak interieur.

JUMA architects

Het lastige aan renoveren is dat je moet werken met het bestaande pand. Steunbalken en gevels die niet weggehaald kunnen worden, zorgen ervoor dat je tijdens het ontwerpen rekening moet houden met bepaalde afmetingen. JUMA architects slaagde erin om de woning van a tot z een metamorfose te geven. Van de verlichting, tot het complete interieur, alles is onderhanden genomen.

Binnenkijken, JUMA architects, the art of living, strak interieur

Binnenkijken, JUMA architects, the art of living, strak interieur

Modern strak interieur

De benedenverdieping is verdeelt in een woonkamer met een aparte ontspanningsruimte, een keuken en een eettafel. De eettafel is in het verlengde van het kookeiland. Aangezien de woning een L-vorm heeft, zorgt dit ervoor dat je vanuit de woonkamer de keuken niet direct kunt zien. De meubelen in de eetkamer zijn modern en licht van kleur. Dit zie je terug komen in de grote wandkast en het parket van Corvelyn. Als aanvulling staan de donkere interieur items in contrast met het lichte kleurenpalet. Dit ruwe, samen met een modern strak interieur geeft een mooi balans.

Ontspanningsruimte

Er is gebruik gemaakt van de langwerpige vorm die de living van origine heeft. De lange bank van Classo meubelen versterkt deze vorm. Het zachte tapijt ziet er uitnodigend uit voor een gezellige avond tv kijken met het gezin. Ook hier is de contrasterende kleurkeuze doorgetrokken. Naast de woonkamer vind je een ontspanningsruimte. Waar een comfortabele stoel is neergezet. Tot rust komen met een warme thee, een goed boek en genieten van de prachtige haard. De stalen deuren van Halsberghe zorgen voor een subtiele scheiding met de woonkamer. Het glas in de stalen deuren maakt de ruimte open, en dit was een wens van de bewoners.

 

Tekst: Celine Jacobs
Fotografie: Annick Vernimmen en Cafeine

 

Ben je benieuwd hoe de hele villa eruit ziet?

 


Web editor: Media team     |

Datum: 08 | okt | 2018


Tags: , , , , , , ,

Gerelateerde artikelen

Categorieën

Hoofdmenu

Social Media

error: Content is protected !!