Slider1
Slider2
previous arrow
next arrow

Moderne, lichte villa | Walter Wuyts

Nieuwbouwwoning met opvallende buitenkant

Een bijzonder project van Walter Wuyts hand is een ruime nieuwbouwwoning met een opvallende buitenkant. “De oriëntatie van de woning heb ik laten afhangen van de stand van de zon. De tuin met groot terras ligt bewust op het zuiden, zodat de bewoners altijd van de zon kunnen genieten. Daarnaast heb ik grote raampartijen gecreëerd met driedubbel glas, voor een grote lichtinval op de gehele benedenverdieping.”

Het terras en de binnenruimte worden van elkaar gescheiden door aluminium ramen en schuifdeuren van het merk Schüco, geleverd door Acobo. In de living is er gekozen voor een in de vloer ingewerkte sfeervolle haard van het merk Metalfire, geleverd door Bouwmaterialen Germain Vincier. De prachtige banken zijn van het merk Cor, geleverd door POT interieur. De zithoek is voorzien van home cinema. De high-end installatie is van het merk Accuphase en de speakers zijn van het merk Floating Synthese 1. Beide zijn geleverd en geplaatst door Alpha High End uit Antwerpen.

In de living is gekozen voor een in de vloer ingewerkte sfeervolle haard van het merk Metalfire, geleverd door Bouwmaterialen Germain Vinckier uit Diksmuide. De prachtige banken zijn van het merk Cor, geleverd door POT interieur uit Axel.


“De zithoek van de woning loopt naadloos over in het eetgedeelte”


De grote woonkeuken is op maat gemaakt door Van Gils keukens.

Naadloze overgang
De zithoek van de woning loopt naadloos over in het eetgedeelte, waar een prachtige Nomos Table staat van ontwerper Norman Foster, en de grote woonkeuken, op maat gemaakt door Van Gils keuken- en interieurbouw. Aangrenzend aan de keuken is een aparte relaxruimte gecreëerd met aan drie zijden zicht op de tuin. Hier staan twee witte PAVO fauteuils van het merk FSM.

Voor de vloer is gekozen voor een keramische tegel met witte marmeren look. Deze loopt door in de eetkamer en is geleverd door Tegelbedrijf Torfs uit Aartselaar, die ook alle andere muurtegels heeft geleverd. Op de begane grond en eerste verdieping is vloerverwarming verwerkt voor extra comfort, door Electrosan uit De Panne.

Twee prachtige witte PAVO fauteuils van het merk FSM.


“Vanuit de eetkamer is een stalen witte trap gemaakt met glazen doorschijnende treden”


De zithoek van de woning loopt naadloos over in het eetgedeelte, waar een prachtige Nomos Table staat van ontwerper Norman Foster.

Glazen treden
Vanuit de eetkamer is een stalen witte trap gemaakt, met glazen doorschijnende treden, die naar de eerste verdieping leidt. Hier bevinden zich onder andere de grote slaapkamer met aangrenzend een prachtige ruime badkamer. Gebroeders Seys uit Diksmuide was verantwoordelijk voor de algemene bouwonderneming en heeft STM uit Schore de binnen- en buitenbepleistering verzorgd. De strakke belijning van de witte en zwarte Trespa panelen bekleding, samen met het schrijnwerk, is gerealiseerd door Gamme uit Diksmuide.

Trots
“Ik ben enorm trots op het eindresultaat; een ruime nieuwbouwwoning die van alle gemakken is voorzien en een heel gezellige sfeer heeft. En ook met de buitenomgeving, die ik mede heb ontworpen, ben ik erg content. Qua beleving sluit deze exact aan op de woning en is hierdoor echt een verlengde van het ontwerp. De persoonlijkheden van de bewoners komen in dit project goed tot zijn recht. Dit huis is voor mij wederom het bewijs dat wonen in een hedendaagse, moderne stijl ook, en misschien wel juist, heel sfeervol kan zijn.”

Bij de realisatie van de woning koos Walter er bewust voor om samen te werken met een aantal betrouwbare partners. STM uit Schore verzorgde bijvoorbeeld de binnen- en buitenpleistering.

Fotografie: Dré Wouters

 

___

Deze bedrijven werkten mee aan de realisatie van dit project:

  • Schrijnwerk en buitenbekleding (Trespa), Gamme bvba
    Diksmuide
  • Keuken, Keukens van Gils
    Ravels | www.keukensvangils.be
  • Interieur, POT Interieur
    Axel | www.pot.nl