Modern landelijk, de maatwerker, the art of living

Modern landelijk wonen onder een rieten kap | De Maatwerker

De kap is van riet, de onderkant van glas en beton. De bovenkant biedt een uitstraling van ouderwetse landelijkheid, de onderkant van modern comfort. Het is duidelijk dat de architect, van de bouwheer de opdracht heeft gekregen het beste van twee werelden te combineren in één villa tot een modern landelijk eindresultaat.

Levenslust

Deze modern landelijke villa, in een residentiële wijk van Knokke, is een toonbeeld van levenslust. Ook de constructie die is gerealiseerd, is voor mensen die houden van comfort en gezelligheid. Het dak is van riet en het huis zelf is opgetrokken uit beton, met ramen van de vloer tot aan het plafond. De bovenkant is warm en landelijk en de onderkant strak en modern, maar zonder het kale en industriële.

Modern landelijk, de maatwerker, the art of living

VMC Construct stond in voor de ruwbouw van deze woning en de timmerwerken van het dak. De poort is gerealiseerd door CS-Afsluitingen en Poorten.

Natuursteen

In de keuken zijn de apparaten keurig weggewerkt achter metershoge panelen, toch is het vooral het vrijstaande meubel dat de aandacht trekt. In het prachtige natuurstenen blad zijn de groeven goed zichtbaar, maar omdat het oppervlak kundig waterdicht is, zijn er geen ribbels te voelen en is het blad glad en makkelijk afwasbaar. Er is geen overdreven netheid nodig om deze volledig uitgeruste keuken altijd opgeruimd te doen ogen.

Modern landelijk, de maatwerker, the art of living

De keuken is zo ontworpen dat veel aan het oog onttrokken is. Zo blijft de keuken haar opgeruimde karakter houden.

De gietvloer van LiquidFloors geeft de keuken een strakke look.

Modern landelijk, de maatwerker, the art of living

De kozijnen, die door engels ramen & deuren geplaatst werden, zijn van een hoge kwaliteit.

Een grote stalen taatsdeur combineert het oude en moderne van de woning nog eens extra. Alle stalen deuren zijn vervaardigd door Intens Interieur en Smeedwerk.

Modern landelijk op maat

De Maatwerker maakte al het vaste meubilair. Ook in de woonkamer hebben zij de kasten neergezet, welke één complete wand bedekken, in dezelfde warme, donkere kleuren als het andere vaste meubilair. Zelfs de gashaard is door dit bedrijf ontworpen. “Wij doen nooit aan copy paste; we hebben geen formule die we in elke woning toepassen, behalve wat kleine aanpassingen links en rechts. We willen graag uitgedaagd worden. Maak het ons maar moeilijk. Des te meer reden hebben we om in ons atelier te gaan experimenteren, passen en meten. Het resultaat van die uitdaging is dat we steeds weer materialen, coatings en methoden toepassen die andere bedrijven nog niet hebben. Dat levert onze opdrachtgevers natuurlijk ook een meerwaarde op. Hun interieur krijgt daardoor een uniek modern landelijk karakter.” Zegt, Nick van Kranenburg.

Modern landelijk, de maatwerker, the art of living

De woning is volledig voorzien van domotica voor het grootste gemak. Geleverd door BTicino en geïnstalleerd door Flow Technics & Security.

Modern landelijk, de maatwerker, the art of living

De haard werd geplaatst door De Puydt en volledig op maakt gemaakt door De Maatwerker.

Modern landelijk, de maatwerker, the art of living

‘Het restaurant’ is een multifunctionele ruimte waar met name genieten centraal staat.

Oog voor details

De interieurarchitecte, die het plan voor de inrichting maakte, was Lidewij Elias, in dienst bij De Maatwerker. De lichtstudie werd gedaan door TossB NV in samenspraak met De Maatwerker. Harmonie is, met andere woorden, net zozeer een kwestie van details als van grote lijnen. Aan beide is hier evenveel aandacht geschonken.

Modern landelijk, de maatwerker, the art of living

Houten lamellen zorgen voor één open ruimte en toch een afscheiding.

Met elkaar en privé

De bovenverdieping bestaat uit een lange gang, waaraan een viertal slaapkamers aan liggen. De ouders hebben aan één kant van de rieten kap hun eigen master bedroom, dressing en badkamer. Opnieuw is een, door De Maatwerker ontworpen, meubel de eyecatcher in deze dressing. De overige slaapkamers zijn bestemd voor de kinderen, die ook hun eigen badkamer hebben. Terwijl op het gelijkvloers de gezamenlijkheid overheerst, is dat op deze verdieping het private.

Modern landelijk, de maatwerker, the art of living

Het tuinmeubilair van Meubili zorgt ervoor dat de bewoners optimaal van de buitenomgeving kunnen genieten.

Intrigerend contrast

De dunne scheiding tussen binnen en buiten en de doorgangen tussen living, keuken en feestruimte symboliseren het uitnodigende karakter. Dit is een huis waar iedereen welkom is. Een aantal antieke meubelen, die een intrigerend contrast vormen met de nieuwe, onderstrepen die boodschap. Het leven is een feest en wonen in deze modern landelijke villa is dat ook. Keith Richards, die enthousiast de snaren van zijn gitaar aanslaat op de poster in het ‘Restaurant’, lijkt er het eeuwige bewijs van.

Teskt: Jeroen Kuypers
Fotografie: Jaro van Meerten

___

Meer projecten zien van De Maatwerker?