Modern interieur, Buro2018, the art of living

Modern interieur in sexy villa | BURO 2018

Hun achtergrond van ondernemers en door de wol geverfde reizigers verloochent zich niet bij de bewoners. De villa zou met gemak kunnen worden verplaatst van de Antwerpse groene rand naar de Spaanse kust of misschien zelfs naar Bali. Uit verborgen speakers klinkt loungemuziek, het water van het zwembad glinstert uitnodigend, comfortabele ligstoelen wachten op de eerste gasten. Ook al is de herfst reeds aangebroken, de zon lijkt altijd te schijnen over deze origineel en doordacht gerenoveerde woning met een warm en modern interieur. Buro 2018 is ingehuurd om de woning te ontwerpen. Het beste idee was toch wel die gevel van maar liefst 27 meter lang!

Modern interieur, Buro2018, the art of living

Raamdecoratie: Roos Mertens Interieur. Parketvloeren: Global Wood. Plaatsing en leverancier haarden: Goeyvaerts Haarden.

 

Verrassend interieur

Buiten straalt de villa Ibiza vibes uit, maar binnen staat je een verrassend modern interieur te wachten. De living heeft een prachtige visgraatvloer, behaaglijke kachel die met marmer is bekleed en moderne meubels met alle zwarte pootjes. Het marmer komt volop terug in de badkamer waar verschillende soorten met elkaar zijn gecombineerd om tot contrasten te komen. Moderne zwarte kranen maken dit plaatje helemaal af.

Elektrische en domotica installaties: Rousseeuw Stefan. Maatwerk (keuken en kasten): Trouilliez Interieur.

Modern interieur, Buro2018, the art of living


“De badkamer getuigt door het gebruik van dergelijke materialen van smaak, wat nergens leidt tot overdaad”


Sanitair en warmte installaties: Ar Technics.

Modern interieur, Buro2018, the art of living

Schakelmateriaal: Gira. Terrazzo, Natuursteen, Keramiek: Stone.

 

Weggewerkt

De keuken is modern en mooi. Alle apparatuur en lades zijn weggewerkt achter deuren zonder grepen, maar wat wel in het oog springt zijn een glazen kast om champagne en wijn gekoeld te bewaren en een aparte bergruimte, die de functie van bijkeuken vervult. De overige ruimtes liggen aan weerszijden van een gang, die desgewenst kan worden afgesloten. Ook hier zijn de deuren en grepen optisch weggewerkt. Een sterk staaltje schrijnwerk, want het vraagt een uitlijning die op de millimeter past. Het effect van de lengte wordt versterkt door een reep LED-verlichting, wat perfect past binnen een modern interieur.

Zwembad: Pool Systems.

Modern interieur, Buro2018, the art of living

Buitenschrijnwerk: Acobo. Algemeen binnenschrijnwerk: Wouters Filip Algemeen Schrijnwerk. Exterieur en interieur ontwerp: Buro2018.

 

Perfect evenwicht

De badkamer en de master bedroom worden van elkaar gescheiden door de dressing. Hierin is kundig gebruik gemaakt van spiegels, zodat ze groter oogt dan ze werkelijk is. Kleuren en decoraties passen perfect bij elkaar. Symmetrie in bijvoorbeeld verlichtingsarmaturen werkt eveneens sfeerversterkend en brengt de ruimtelijke verhoudingen nog meer met elkaar in evenwicht.

 

Tekst: Gebaseerd op tekst van Jeroen Kuypers geschreven voor magazine nr. 3 2020
Fotografie: German Bourgeat

____
Wil je meer projecten zien van Buro2018?