modern huis, Group Ceyssens, the art of living

Modern huis met grenzeloos design | Group Ceyssens en muna Architecten

Group Ceyssens is al jaren niet alleen een leverancier, maar ook een innovator van glas voor de bouw. Ceyssens ontwikkelde op den duur zoveel vooruitstrevende raamproducten dat ze besloten een eigen showhouse neer te zetten op het fabrieksterrein, om daar de marktklare vernieuwingen te demonstreren. En het zijn er veel, van een beweegbare zwembadbodems tot compleet verzinkbare ramen. Het showhouse dat eigenlijk slechts noviteiten moest demonstreren heeft daardoor alle allures van een modern huis van de toekomst gekregen. munA Architecten bood de helpende hand bij het realiseren van dit monsterproject.

modern huis, Group Ceyssens, the art of living

Openhaard: M-Design Benelux.

Interieurinrichting: Gugo Interieur.

modern huis, Group Ceyssens, the art of living

Disappear Window

Het showhouse werd ontworpen door Wouter Bilsen van munA Architecten. Omdat de innovatieve producten in de constructie van het huis werden verwerkt, was hij ook nauw betrokken bij de ontwikkeling van deze vernieuwingen zelf. Hij is letterlijk en figuurlijk de huisarchitect van de Group Ceyssens en het doet hem zichtbaar genoegen te mogen werken met zowel de materialen van vandaag als de technieken van morgen. Want futuristisch oogt het indrukwekkende bouwsel hoe dan ook. Dat geldt bijvoorbeeld voor het Disappear Window. Bij een demonstratie zien we hoe het frame letterlijk wegzinkt in de grond en hoe de sleuf zodanig wordt afgesloten dat de vloer helemaal egaal lijkt, alsof je hebt gehallucineerd dat er een compleet gevelraam voor je ogen verdwijnt.

modern huis, Group Ceyssens, the art of living

Hoofdaanneming: Group Ceyssens. Binnen- en buitentegels: 4D Tegelimport. Domotica & elektriciteit: Sobelco Technics. Akoestisch Plafond: Mona Visa. Sauna: Alpha Industries.

modern huis, Group Ceyssens, the art of living

Houtskeletbouw: Dupac. Architect: Muna Architecten.

Totale transparantie

De Sliding Rooflight is een glaskoepel die zonder stalen of aluminium profielen is gemaakt en dus een nagenoeg totale transparantie biedt. Hetzelfde doen de glasoverdekkende deuren. Met elk van deze vernieuwingen zoekt Group Ceyssens letterlijk en figuurlijk de grenzen van het glas op. Het doel is de blik van de bewoner nergens meer te laten doorsnijden door profielen van een ander materiaal. Daar waar andere aanbieders zeggen dat de toepassing van staal, hout of aluminium om bouwtechnische redenen helaas noodzakelijk is, met verontschuldigende open armen en toegeknepen mond, blijkt Group Ceyssens in staat de klant toch het schijnbaar onmogelijke te geven. De droom van veel mensen is waarschijnlijk althans een deel volledig in glas uit te voeren voor het effect van een modern huis. Producten als C-view en het Disappear Window maken die droom alsnog waar.

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Jeroen Kuypers geschreven voor magazine nr.3 2020
Fotografie: Dré Wouters

_____
Wil je meer projecten zien van Group Ceyssens of Muna Architecten?