Dauby, jaren '30, deurbeslag

  • Dauby
  • Uilenbaan 86
  • B-2160 Wommelgem | Antwerpen

Modern deurbeslag met klassieke touch | Dauby

Voor wie van minimalisme houdt met een nostalgische insteek is Bauhaus een walhalla aan inspiratie! Pure materialen, functionaliteit en minimalisme zorgen voor een jong en tijdloos interieur en daar past dan ook een zeker modern deurbeslag bij. Bauhaus als inspiratie voor jouw interieur is dan ook absoluut het overwegen waard.

Bauhaus als basis

De Amerikaanse architect Louis Sullivan was de eerste die met het idee ‘vorm volgt functie’ op de proppen kwam. Bauhaus architecten ontwierpen dan ook niet langer met esthetiek als doel op zich, maar kozen voor functionaliteit en vermeden excessieve decoratie. Het vernieuwende Bauhaus brak dan ook met vorige stijlstromingen en opende een wereld aan strakke belijningen en nieuwe materialen. Staal, chroom, aluminium, glas, cement en beton zijn de favorieten materialen in de Bauhaus stijl, graag met opvallende contrasten aangebracht in de structuren en vormen.

Modern deurbeslag, Deurbeslag, Dauby

Hedendaags minimalisme

Het strakke, rationele en functionele ontwerp van deze architectuur die in de jaren twintig ontstond, is tegenwoordig erg hip omwille van zijn tijdloosheid. Met een geschiedenis van meer dan honderd jaar is het dan ook begrijpelijk dat de Bauhaus stijl nog altijd even populair is. Kies je voor modern deurbeslag van Bauhaus, dan kies je voor coole, minimalistische esthetiek die tot zijn recht komt zowel in een klassiek als modern interieur.

Modern deurbeslag, Deurbeslag, Dauby

Bauhaus deurbeslag

Zoals zijn naam al doet vermoeden, ontstond deze klink rond 1920 tijdens het hoogtepunt van de Bauhaus periode. De rechthoekige vormen zorgen voor een strak design en eenvoud waardoor het klassieke deurbeslag van vroeger omgetoverd is naar modern deurbeslag van nu.

Modern deurbeslag, Deurbeslag, Dauby

Peper en zout

Door de combinatie van de witte deuren en het zwarte robuuste deurbeslag bestaat er een perfect contrast. Dit zorgt voor eenvoud en een stijlvolle uitstraling. Door de strakke vormen en de kleurkeuze van zwart is het een prachtige vorm van modern deurbeslag.

Modern deurbeslag, Deurbeslag, Dauby

Jong en tijdloos

Dit strakke meubelknopje is te verkrijgen in vijf afmetingen. Ondanks de rechte vorm straalt deze meubelknop ook warmte uit door de natuurlijke materialen waaruit het wordt vervaardigd. Ideaal voor een jong en tijdloos interieur.

In samenwerking met Summum Interors en Home Sweet Home.

Tekst: Dauby
Fotografie: Nick Cannaerts
____

Dauby, Logo

____

Meer projecten bekijken van Dauby?