Modern appartement | DesignbyAnke

 

Modern appartement | DesignbyAnke

Fantastisch penthouse met warm-modern concept

Anke van Beek van DesignbyAnke toverde een ietwat saai penthouse aan de kust om tot een stijlvol, modern en warm appartement. De bewoners wilden een warme sfeer met donkere accenten maar er moest zeker ook een strandgevoel in. Anke koos voor donkere materialen en kleuren voor de intiemere ruimtes en een lichtere en warmere strandsfeer voor de leefruimtes.

Bij binnenkomst ervaar je meteen een gevoel van thuiskomen. Dit komt dankzij de donkere wanden en verbronsde spiegels tegen het plafond. Vanuit de hal loop je rechts naar de logeerkamer met bijhorende dressing en links ga je het woongedeelte in. Doordat die ruimtes een lichtere sfeer en lichtere materialen hebben tegenover de entree, wandel je van een donkere naar een lichtere ruimte en dat geeft meteen een ander gevoel.

Verbinding

Door het hele appartement vind je grijze glazen deuren van Rimadesio. Deze ranke stalen deuren hebben een mooie dunne profilering waardoor je de verschillende ruimtes toch met elkaar verbindt. Er is voor rookglas genomen, wat een warme en ietwat mysterieuze sfeer geeft. Ook de balustrade is van grijs rookglas.

Guy Leclef
De blikvanger in de hal is het kunstwerk van Guy Leclef dat wordt belicht in een nis onder de trap. De eigenaresse is groot fan van de kunstenaar en dit werk heeft hij speciaal voor haar ontworpen. Verder in het appartement zijn er nog meer creaties van de kunstenaar te vinden.

Entree, binnenkomst, hal, trap, houten vloer, donkere muren, warm, modern appartement, DesignbyAnke

Het kunstwerk van Guy Leclef valt direct op bij binnenkomst.


“De stalen deuren van Rimadesio verbinden de verschillende ruimtes met elkaar”


Bang & Olufsen verzorgde de muziekinstallatie.

Woonkamer, keuken, verbinding, open haard, zwevende haard, modern appartement, DesignbyAnke

 

Keuken vol natuursteen
In de keuken springt het grote kookeiland uit wit corian© meteen in het oog. De keuken en het eiland werden op maat gemaakt door Studio Lijnen en Partners, net als het andere maatwerk in het appartement. De donkere, eikenhouten kasten zijn volledig greeploos en alle apparatuur van Miele is in het zwart uitgevoerd. In de hoek van de keuken zorgt de stalen deur met grijs rookglas ervoor dat je ook een glimp krijgt van de wijnruimte die zich in de bijkeuken ernaast bevindt.

Het aanrecht en de wand erachter zijn van een natuursteensoort die, door de mooie rechte belijning, eruitziet als hout. Diezelfde natuursteen, afkomstig van Van den Weghe Natuursteen, komt ook gedeeltelijk terug als keukenvloer. Om de keuken een meer op zichzelf staand karakter te geven, is er gewerkt met een verlaagd plafond. Zo wordt de keuken afgezonderd van het eet- en woongedeelte.

 

Keuken, Studio Lijnen en Partners, maatwerk, kookeiland, wit corian, eikenhout, Miele, modern appartement, DesignbyAnke

De Miele keukenapparatuur is in zwart uitgevoerd, waardoor het minder de aandacht trekt.

Keuken, maatwerk, Studio Lijnen en Partners, eetkamer, houten vloer, modern appartement, DesignbyAnke

Wat juist wel direct de aandacht trekt in de keuken is het corian© kookeiland.

Keuken, Studio Lijnen en Partners, maatwerk, kookeiland, wit corian, eikenhout, Miele, modern appartement, DesignbyAnke


“Om de keuken een meer op zichzelf staand karakter te geven, is er gewerkt met een verlaagd plafond”


Bovenverdieping, trap, houten vloer, parket, modern appartement, DEsignbyAnke

Verschillende ruimtes lopen in elkaar over of staan in direct contact met elkaar, zoals de dressing, slaapkamer en badkamer.

 

Modern en rustgevend
De haard was al in het appartement aanwezig en is als zichtlijn gebruikt om een as te creëren die doorloopt van living naar hal tot in de logeerkamer. De logeerkamer staat rechtstreeks in verbinding met de badkamer en de dressing. Het gevoel hier is warm maar toch modern en rustgevend doordat er slechts twee kleurtonen zijn gebruikt. De schuifdeur met lamellen was een bestaand element en paste goed in het totale ontwerp van deze ruimte.

Gastenbadkamer
In de gastenbadkamer zijn twee materialen gebruikt. Het zwevend badkamermeubel heeft kastfronten uit wit corian© en wastafels van warmbruin, geaderd mekong natuursteen. Dit werd ook gebruikt als vloer en voor de achterwand. De matzwarte kranen zijn van VOLA.

Hemelbedgevoel
Een verdieping hoger bevinden zich de sauna, fitnessruimte, master bedroom, badkamer en dressing. De master bedroom is geïnspireerd op een foto die de eigenaresse gaf van een hotelkamer op Saint Barths. Om een hemelbedgevoel te creëren, is er gewerkt met twee hoofdeinden: een wand bestaande uit houten lamellen die over de achterwand gedeeltelijk doorloopt over het plafond plus een gestoffeerd hoofdeinde.

 

Slaapkamer, master bedroom, bed, boxspring, donkere kleuren, modern appartement, designbyAnke

Badkamer, open verbinding, gang, ruimtelijk, donker en licht, modern appartement, DesignbyAnke

Het sanitair en de verwarming werd geïnstalleerd door Creasan uit Knokke-Heist.

In de wellness vind je zwarte kranen en regendouche van VOLA.


“In de saunaruimte kunnen de bewoners zich rustig terugtrekken”


Master bedroom, slaapkamer, bed, boxspring, modern appartement, DesignbyAnke

 

Wit corian©
In de masterbadkamer bestaat het badkamermeubel en de achterwand volledig uit wit corian©. Het vrijstaande ovalen bad van Jee-O staat op een verhoogd plateau en wordt omkaderd door natuursteen. Achter het bad loopt het mekong natuursteen als een band op de muur omhoog. Achter de inloopdouche schuilt er nog een nis met een apart toilet.

Ontspannen
In de saunaruimte kunnen de bewoners zich rustig terugtrekken. Er is een grote inloopdouche, opnieuw met matzwarte douche en kranen van VOLA, en een sauna van KLAFS. Deze werd geleverd door Equipal. De donkere achterwanden zorgen voor een extra intieme sfeer en steken af tegen de witte corian© bank. De ideale plek om heerlijk te ontspannen!

 

 

Tekst: Bo Bogaert
Fotografie: DesignbyAnke

___


Gerelateerde artikelen

Categorieën

Hoofdmenu

Social Media

error: Content is protected !!