Mirage-sauna: een buitengewone sauna met grensverleggend design

Alpha Wellness Sensations

Alpha Wellness Sensations ontving de gouden medaille in de wedstrijd Belgische Zwembad-, Wellness- en Zwemvijverbouwer 2023/2024 met deze buitengewone sauna. Een sauna met grensverleggend design. De wedstrijd evalueert jaarlijks verschillende zwembaden, zwemvijvers en wellnessprojecten op basis van design, techniek en uitvoering. De sauna van dit project sluit naadloos aan op de residentie in Keerbergen. Ontdek meer.

3 gouden prijzen

Alpha Wellness Sensations heeft maar liefst 3 gouden prijzen gewonnen in de competitie, maar voor deze specifieke werd de Mirage-sauna geëerd met goud in de categorie Sauna. Het hoogtepunt van dit project is de achterwand die tot leven komt door de prachtige 3D-stukken van ayoushout en RGB-ledverlichting. Bovendien wordt het hele plaatje compleet gemaakt door het riante, panoramische raam dat uitzicht biedt op de weelderige tuin en het terras. Het is een project waarin de verschillende elementen naadloos op elkaar aansluiten om zodoende een buitengewone wellnessruimte te creëren.

Grensverleggend design

Het bijgebouw voor de sauna werd tegen de zijgevel geplaatst, grenzend aan het terras met zicht op de zwemvijver. Het bijgebouw heeft een authentieke uitstraling door het rieten dak en het gebruik van de grove bakstenen. Wat opvalt aan de sauna is de achterwand die is opgebouwd uit artistieke 3D-stukken van ayoushout. De achterwand trekt meteen de aandacht als je door de glazen voorwand kijkt. De achterwand komt tot leven door de kleuren en de ingebouwde ledverlichting.

Duurzame interne bekleding

Als interne bekleding zijn er panelen van ‘funghi fineer’ geplaatst. Dit is een materiaal vervaardigd met behulp van schimmels of paddenstoelen, wat resulteert in een duurzame fineerachtige afwerking. Langs de zijwanden zijn er vier designleuningen van ayoushout geplaatst. Vanuit de sauna heb je zicht op de prachtige groene tuin met plantenzone en zwemvijver. De sauna beschikt over meerdere technieken en kan gebruikt worden als Finse sauna, bio-sauna en zelf als zoutgrot dankzij de professionele ultrasone zoutverdamper.

Editor: Media team

Datum: 09-07-2024

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Redactie The Art of Living

Fotografie: Alpha Industries