previous arrow
next arrow
Slider

Minimalistische villa | NANO-Architecten 

Strak minimalistisch, tijdloos chic en duurzaam. En daarnaast natuurverbonden, diervriendelijk en gemakkelijk in onderhoud. Een ‘home’ om écht in te leven. Dat was het wensenpakket van een Limburgs echtpaar voor hun nieuwe droomvilla. Een mooie gevel siert het huis, luidt het aloude spreekwoord dat enorm van toepassing is bij deze minimalistische villa. Hier zorgt een fraai gelijmde, handvorm barnsteen baksteen voor een eyecatcher effect. Apart is ook de wijze waarop de baksteen in sierstrip is doorgetrokken aan de onderkant van de oversteek over het terras en entree, aan de zijkant en achterzijde van de villa. Maar er is nog zoveel meer…

minimalistische villa, NANO Architecten, the art of living

Tegelvloeren: VLoeren Peeters.

minimalistische villa, NANO Architecten, the art of living

Lichtplan en verlichting: Hees Light & Living.

Stalen deuren: ANYWAYdoors. Domotica: Niko Home Control

minimalistische villa, NANO Architecten, the art of living

Warmte installaties: Quintens Verwarming. Keuken en kasten: Vanlaer Interieur.

 

De royale tuin

De aangrenzende tuin van deze minimalistische villa biedt een paradijselijke aanblik. De aanleg had heel wat voeten in de aarde. Liefst 80 kubieke meter bodemverbeterende grond met daarop een laag langzaam groeiende mest werden op de zandgrond aangebracht. Daarna werden talrijke grote bomen – waaronder twee zeventien jaar oude moeraseiken – en veel bijzondere bloemen geplant. Het eindresultaat is verbluffend. Opvallend is ook het hole-in-one gazon. Naar onkruid kun je, ondanks de aangrenzende wilde natuurtuin, met een loepje zoeken. Een beregeningsinstallatie, die onder het gazon is aangebracht, en een even slimme als effectieve robotmaaier, zijn de succesverklaring.

minimalistische villa, NANO Architecten, the art of living

Ruwbouw: Bouwbedrijf Hendrix BVBA.

 

Verliefd op een tegel

Via de poort van een zwart hekwerk keren we terug naar de entree van de minimalistische villa. Uit het beperkte aantal glaspartijen in de voorgevel, aan de zuidzijde, blijkt dat de architect ook wat betreft de zonnestand zijn huiswerk heeft gedaan. Voor een bijzonder effect qua vormgeving en design zorgt de voordeur in een zwart aluminium blokkader. Achter de voordeur schuilt een mooie vide. Via een venster wordt een eerste inkijkje op de keuken gegund. Een fraaie trap wijst de weg naar de bovenverdieping. Op de vloer springt een opvallende keramische vloertegel in het oog. Deze exclusieve tegel is in de hele villa als wand- en vloertegel doorgetrokken. In totaal maar liefst 250 m2!

 

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Ton Reijnaerts geschreven voor magazine nr.3 2020
Fotografie: Jaro van Meerten

_____
Wil je meer projecten zien van NANO Architecten?


Gerelateerde artikelen

Categorieën

Hoofdmenu

Social Media

error: Content is protected !!