Minimalistische villa in landelijk landschap

Imore

Op een groot domein, waar vroeger een fruitteler gevestigd was, gaat deze extreem minimalistische villa helemaal op in de landelijke omgeving. Bij dit exclusieve project waren diverse partijen betrokken om het totaalplaatje te doen kloppen. De bouwheer liet het concept uitwerken door het Nederlandse architectenbureau Lab32, bouwbedrijf Elbeko stond in voor de volledige realisatie en Imore uit Malle nam het interieur voor zijn rekening.


Ontwerp

Minimalistische villa, inloopdouche, The Art Of Living

Technische hoogstandjes

De minimalistische villa, met een zeer gesloten voorgevel, opent zich helemaal naar de tuin en het achterliggende landschap. De gebruikte materialen stralen rust uit: wit bepleisterde muren worden afgewisseld met gemetselde delen in de natuurlijk ogende gevelsteen Kolumba van Petersen. Ook aan de tuinzijde werd met dezelfde materialen gewerkt, aangevuld met vlakken in een lattenwerk van tropisch hardhout. Achteraan de villa treffen we enkele opmerkelijke technische hoogstandjes aan. Bijzonder sierlijk is het zwevende en ver uitkragende verdiepingsblok waarin de mastersuite werd ondergebracht. Deze uitkraging geeft ontstaan aan een overdekt terras, waar het heerlijk en beschut vertoeven is. “Bij de aankleding en inrichting van deze minimalistische villa konden we alle registers opentrekken gezien de bouwheer het summum van woon- en leefcomfort wenste. Vertelt Jelle Van Later, partner/interieurarchitect bij Imore: “Dit vertaalt zich in de gebruikte materialen, afwerkingen en detaillering”.


Benedenverdieping

Minimalistische villa, inloopdouche, The Art Of Living

Alle leveranciers van de benedenverdieping

keukenkraan

AQUALEX nv

Interieurbouw

De Maatwerker

Leefruimtes

Achter de matglazen voordeur vinden we de lichtrijke inkomhal met een muzillac-natuurstenen vloer en een trap met zwevende treden van corian. Ook werd er gebruikgemaakt van ledlijnen, die vanuit een bepaalde hoek de initialen van de bouwheer vormen. Metalen vinnen onder de lichtstraat onttrekken eventueel vuil op de lichtstraat aan het oog. Eenmaal in de keuken trekt het massieve, imposante eiland meteen de aandacht. Dit eiland werd vervaardigd uit bianco- lasa-marmer met een rijkelijke en karaktervolle adering. Ook voor de spat-wand aan het kookgedeelte werd hetzelfde materiaal gebruikt.

Subtiel maar toch opvallend zijn de messing details die mooi harmoniëren met het marmer en de zwarte kastenwanden.De living zit 20 centimeter verzonken in de muzillac-vloer. Boven de lange open gashaard bevindt zich een witte kast met openschuivende deuren die de tv aan het zicht onttrekken. Meubilair en decoratie werden bewust sober gehouden, waardoor het zicht op het landschap nog meer primeert.


Slaapvertrekken

Minimalistische villa, inloopdouche, The Art Of Living

Materslaapkamer

In de masterslaapkamer is het bed met het hoofdeinde geplaatst tegen een wand in zwart textielbehang. Ook hier kijken de minimalistische hoek-ramen panoramisch uit op de tuin. Een lange gang zorgt voor de verbinding met de dressing en de badkamer. De dressing zelf bestaat uit een elf meter lange, witte dressingkast met messing handgrepen. In de badkamer zijn vloeren, wanden en lavaboblad uitgewerkt in muzillac-natuursteen. Ook vind je hier een dubbele inloopdouche.


Tuin

Minimalistische villa, inloopdouche, The Art Of Living

Alle leveranciers van de tuin

Bouwbedrijf

Elbeko
Minimalistische villa, inloopdouche, The Art Of Living

Luxe tuinontwerp

De tuin van deze minimalistische villa werd ontworpen en aangelegd door tuinarchitect Frederiek Snaet uit Balegem. Naast het deels overdekte terras onder de uitkragende mastersuite en bekleed met muzillac-tegels werd hier ook een mooi overloop-zwembad aangelegd met mozaïekbetegeling en natuurstenen zwembadboorden. Ook in het poolhouse werden luxueuze materialen en afwerkingen toegepast: microtopping op wanden en vloeren, een marmeren barmeubel, een barkast met messing accenten en forest-green-natuursteen in het toilet.

Editor: Media team

Datum: 27-05-2022

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Philip Doutreligne

Fotografie: Cafeine